, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης συναντήθηκε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είχαν σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Χαμπίδης, ο Αντιπρόεδρος της κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Κ.Α.Θ. κ. Δημήτρης Σκουλαριώτης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, κατατέθηκε και συζητήθηκε σειρά προτάσεων και δράσεων με στόχους:

  • τη βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Κ.Α.Θ.
  • τη μείωση και την αξιοποίηση των απορριμμάτων της μέσω της καθημερινής κομποστοποίησης περίπου 5 τόνων οργανικών υπολειμμάτων
  • τη δημιουργία δικτύου agrologistics σε στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής
  • την αύξηση της προσβασιμότητας των αγροτικών αγαθών προς τους πολίτες

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν επίσης η εξέλιξη της ένταξης της Κ.Α.Θ. σε πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα Interreg Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη δημιουργία υποδομών που θα επιτρέπουν την παροχή αγροτικών αγαθών σε κοινωνικούς φορείς.
Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η προσπάθεια ανάκαμψης της πατρίδας μας στηρίζεται πλέον σε μια νέα νοοτροπία με αντιλήψεις που απομακρύνονται από τη στασιμότητα και τους παρωχημένους ρόλους. Η Κυβέρνηση, η επιχειρηματική κοινότητα και οι θεσμικοί φορείς της Ελληνικής Πολιτείας ενεργητικά αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα, την αύξηση των οικονομικών μεγεθών, αλλά και την κοινωνική ευθύνη. Οι πρωτοβουλίες του Προέδρου και του Δ.Σ. της Κ.Α.Θ., όπως σήμερα μου παρουσιάστηκαν, είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια άλλη τροχιά, αφήνοντας οριστικά πίσω ένα κακό παρελθόν. Αυτονόητα, όχι απλώς στηρίζω αυτές τις προσπάθειες, αλλά και ενεργητικά συμμετέχω στην προώθηση και την υλοποίησή τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.