, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με τους καθηγητές οι γιατροί

Ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή αποτελεί, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η προληπτική απαγόρευση της απεργίας των καθηγητών και η ανακοίνωση επιστράτευσης. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει και θα συνεχίσουν να δίνουν κοινούς αγώνες με τους εκπαιδευτικούς για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών της υγείας και παιδείας».

Τονίζεται ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός «βρήκε χρόνο ν΄ ασχοληθεί αυτοπροσώπως με την απαγόρευση της απεργίας των καθηγητών και να εποπτεύσει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι εξαναγκάζονται από τα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης να κινητοποιηθούν, προκειμένου ν΄ αποτρέψουν την ολοσχερή διάλυση της δημόσιας Παιδείας».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο επιστράτευσης των καθηγητών και να συζητήσει μαζί τους τα αιτήματα για ουσιαστική στήριξη της δημόσιας παιδείας.

 

Πηγή:enikos.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.