, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Με χημικές τουαλέτες εφοδιάζονται 91 λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Χημικές τουαλέτες πρόκειται να τοποθετούνται στις λαϊκές αγορές του Νομού Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού και των παραγωγών.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την τοποθέτηση 15.184 κινητών χημικών τουαλετών στις λαϊκές. Συγκεκριμένα, 292 χημικές τουαλέτες θα τοποθετούνται κάθε εβδομάδα στις 91 λαϊκές του Νομού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 279.739 ευρώ και προέρχεται από τον ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έργα βελτίωσης των υποδομών των λαϊκών αγορών.
Πρόκειται για τον λογαριασμό όπου συγκεντρώνεται μέρος των πόρων από το ημερήσιο τέλος που καταβάλλουν παραγωγοί και έμποροι για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές και έχει καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κώστας Γιουτίκας, επισήμανε ότι η τοποθέτηση των χημικών τουαλετών αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των συνδικαλιστικών φορέων των πωλητών στις λαϊκές αγορές, στο οποίο η Περιφέρεια απαντά με ουσιαστικό τρόπο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.