, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπουτάρης:Έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες "πέτρωσε" το αλάτι, πάγωσε και το θαλασσινό νερό στις υδροφόρες

Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm104.9, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και τόνισε: «πολύ δύσκολη η κατάσταση, έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν, τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι “πέτρωσε”. Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε. Μειώνεται όμως η χιονόπτωση, έχουμε βγάλει φορτηγά του δήμου φορτωμένα με αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους».
“Με έχουν ενημερώσει, ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια,  οι εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο. Επίσης σταματήσαμε και την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, απηύθυνε έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και προς τους πολίτες. «Κάνω έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία, έχει κόψει τα μισά δρομολόγια. Έκκληση κάνω επίσης και  προς τον Εμπορικό Σύλλογο, ας μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο, για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Άλλωστε,  χθες και σήμερα δεν πάτησε κανένας στα κατάστημα,  ποιος θα αγοράσει με αυτόν τον καιρό πουκάμισο. Οι καταστηματάρχες, ας καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους και οι πεζοί καλό θα είναι να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη”.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.