, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μπουτάρης: «Προίκα για την επόμενη διοίκηση το δάνειο»- Που θα γίνουν έργα

Προικοδότηση για την επόμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε το δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 20 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου σήμερα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση της σύναψης του δανείου ο δήμαρχος τόνισε ότι : «η αντιπολίτευση δεν αντιλήφθηκε πως το δάνειο θα μπορούσε να αποτελέσει μια προίκα».
Mάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι  η ΕΤΕπ είναι ένας χρηματοδοτικός οργανισμός, δεν είναι τράπεζα και επεσήμανε ότι το δάνειο θα εκταμιευτεί σε πέντε δόσεις των 5 εκατ. ευρώ και θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους, εξαετή χαριστική περίοδο και 25ετή εξόφληση.  Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο πίνακας των έργων έχει την δυνατότητα να τροποποιηθεί ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες που μπορεί να έχει οποιαδήποτε στιγμή ο δήμος.
Η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Λίνα Λιάκου γνωστοποίησε ότι  με τα χρήματα του δανείου θα γίνουν έργα στις δημοτικές κοινότητες, σε πλατείες και στη σχολική στέγη.
«Οι συνθήκες δείχνουν πως ακόμα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε κρατική χρηματοδότηση. Οι όροι που μας προτάθηκαν κρίθηκαν συμφέροντες για τον δήμο, τα χρήματα είναι αποκλειστικά για έργα», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.