, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξέσπασε "εμφύλιος" μεταξύ αναρχικών στη Θεσσαλονίκη


Αιματηρές συμπλοκές, επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, ακόμη και περιστατικό αρπαγής νεαρής γυναίκας μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων, στο “ενεργητικό” των μελών των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που εξαρθρώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκης.
Οι συλληφθέντες φέρονται να ενέχονται σε μεγάλο αριθμό συμπλοκών και επιθέσεων μεταξύ ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, (εκ των οποίων 2 γυναίκες), ηλικίας από 19 ως 33 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Εμπρησμού», «‘Εκρηξης», «Παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», Νόμου «Περί Όπλων», «Βαριών σωματικών βλαβών», «Αρπαγής», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».
Ειδικότερα στο πλαίσιο των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διακριβώθηκε η σύνθεση, η εσωτερική διάρθρωση και η ιεραρχική δομή των μελών, που συγκροτούσαν τις δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν περίπου από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012.
Τα μέλη της κάθε οργάνωσης, από το Φεβρουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν περισσότερες από δέκα εκατέρωθεν απόπειρες ή τετελεσμένες βίαιες επιθέσεις. Οι συμπλοκές είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την άσκηση ιδιαίτερης σωματικής βίας, σε συνδυασμό με τη χρήση «επικίνδυνων» αντικειμένων (αλυσίδες, γκλομπς, βόμβες μολότοφ κ.α.) και πρόθεση την πρόκληση επικινδύνων ή βαριών σωματικών βλαβών.
Εξακριβώθηκε επιπλέον ότι οι μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές αποσκοπούσαν στην επικράτηση και επικυριαρχία της μιας εγκληματικής οργάνωσης, έναντι της άλλης, καθώς και στην προσέλκυση και ένταξη περισσοτέρων μελών.
Σημειώνεται ότι τις μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές κοινοποιούσαν στο διαδίκτυο, με σχετικές αναρτήσεις σε διάφορους ιστοχώρους, προκειμένου να υποβοηθούν την εκπλήρωση των στόχων τους.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Μάρτιο του 2012, άτομα της μίας οργάνωσης προέβησαν σε αρπαγή γυναίκας από το χώρο του Α.Π.Θ., ενώ προέβησαν και σε τουλάχιστον δυο κλοπές διάφορων αντικειμένων, από χώρο στον οποίο δραστηριοποιούταν η έτερη εγκληματική οργάνωση.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικών λειτουργών, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός πειστηρίων όπως: σιδερογροθιές, μαχαίρια, ρόπαλα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κροτίδες, καπνογόνα κ.α.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα (30) άτομα για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω οργανώσεις.
 
Seleo.gr News

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.