, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι… εκπλήξεις του ανασχηματισμού μετά τα ταξίδια του Μπουτάρη

Του Βαγγέλη Στολάκη
Δυο ταξίδια θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και στην συνέχεια αναμένεται να προχωρήσει στις ανακοινώσεις που όλοι περιμένουν. Αυτή τη βδομάδα ο Γιάννης Μπουτάρης βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και σε λίγες ημέρες αναμένεται να μεταβεί στη Γερμανία στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του δήμου της Θεσσαλονίκης
Την ερχόμενη Δευτέρα πάντως θα βρίσκεται στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Εκτός από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα μαζί του στην αποστολή στο Τελ Αβίβ συμμετέχουν και οι στενοί του συνεργάτες, όπως για παράδειγμα το «δεξί» του χέρι, Άννα Κωνσταντίνου.
Πληροφορίες από το δημαρχιακό μέγαρο θέλουν τον Γιάννη Μπουτάρη να κρατά τελείως κλειστά τα χαρτιά του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να έχει ριζικές αλλαγές. Θα υπάρξουν ωστόσο εκπλήξεις!
«Ο δήμαρχος δεν λέει τίποτα και σε κανένα. Έχει κάνει κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τα στελέχη εκείνα με τα οποία θα θελήσει να συνεχίσει και να οδηγηθεί στις εκλογές του 2019» αναφέρει στο karfitsa.gr αντιδήμαρχος του δήμου της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να αφαιρέσει από συγκεκριμένο αντιδήμαρχο αρμοδιότητες τις οποίες θα δώσει σε άλλον. Τις τελευταίες ώρες επίσης «παίζει» το σενάριο να μείνει εκτός σχήματος σημερινό στέλεχος του δήμου της Θεσσαλονίκης.
Σε ό,τι αφορά τις εκπλήξεις αυτές μέχρι στιγμής είναι δυο. Ακούγεται ότι θα κάνει αντιδήμαρχο γυναίκα δημοτική σύμβουλο και «παίζει» να… επαναφέρει στην διοίκηση πρώην αντιδήμαρχο με τον οποίο συνεργάστηκε την πρώτη τετραετία.
Υπενθυμίζεται πως σε σχετική ερώτηση για το πότε θα κάνει τις ανακοινώσεις άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εξαντλήσει όλο το χρονικό περιθώριο που του δίνει ο νόμος.
(πρόσφατη φωτο με δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου κι άλλα στελέχη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.