, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ορισμένοι για να επιβιώσουν πολιτικά προσπάθησαν να πλήξουν τα Δημήτρια"

Σε υψηλούς τόνους απαντά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στην αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα την παράταξη “Εντάξει” του Σταύρου Καλαφάτη που καταψήφισαν το πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στο στόχο μπαίνουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που ψήφισαν λευκό στην σχετική ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η εισήγηση της αντιδημάρχου Έλλης Χρυσίδου.
Αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου: “Στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ακολούθησε την έκτακτη, και συγκεκριμένα στο θέμα για τα «Δημήτρια», γίναμε μάρτυρες, για δεύτερη φορά, μιας ετερόκλητης συμμαχίας κατά την οποία οι ψήφοι των λίγων αποστασιοποιημένων στελεχών της συμπολίτευσης σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν πολιτικά, αθροίστηκαν με αυτούς της δεξιάς αντιπολίτευσης. Προσπάθησαν έτσι  να… πλήξουν την υλοποίηση του ιστορικού πολιτιστικού θεσμού των «Δημητρίων» που είναι ταυτισμένα με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα «Δημήτρια» αποτελούν κορωνίδα πολιτιστικής και δημοκρατικής έκφρασης. Αυτοί που τα καταψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη”.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των Δημητρίων σε μία συνεδρίαση στην οποία θα συμμετέχει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων κι όχι σε άδεια αίθουσα. «Το γεγονός ότι, αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται στην αίθουσα επτά δημοτικοί σύμβουλοι, αδικεί το θέμα. Προτείνουμε να γίνει διεξοδική συζήτηση το Σεπτέμβριο, που θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα: Τη θεματολογία των Δημητρίων, τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών, καλλιτεχνών της πόλης, το πώς να παντρέψουμε την παράδοση με τις σύγχρονες τέχνες. Ζητάμε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, να είναι όλη η διοίκηση και ο δήμαρχος παρόντες, για να ενημερωθεί πλήρως ο λαός της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει», υπογράμμισε.
Για το πρόγραμμα των “Δημητρίων” ψήφισαν λευκό οι σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Κουράκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ το υπέρψηφίσαν οι κκ. Καλφακάκου και Αβαρλής από την Ανοιχτή Πόλη τονίζοντας ότι τα θετικά του προγράμματος είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Καταψήφισε η παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.