, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πάνω από 500 επιχειρήσεις στη φετινή Agrothessaly – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη δυναμική και πλήθος επισκεπτών από την πρώτη ημέρα, ξεκίνησε εχθές, 9 Μαρτίου στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία Agrothessaly, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου.
agrothessaly
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Λαρισαίων και συγκεντρώνει σε 20.000 τ.μ. 167 εκθέτες, που εκπροσωπούν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Agrothessaly ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, με την 11η διοργάνωσή της η Agrothessaly μπαίνει σε μία νέα τροχιά. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την συνεργασία μας με τον δήμο, καθώς πρόκειται για μία έκθεση που θεωρήσαμε από την αρχή ότι έχει προοπτικές και μπορεί να αναδειχθεί στην σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση στην Ελλάδα και η Λάρισα να μπει στον χάρτη των εκθέσεων. Είμαστε στην Λάρισα για να παραμείνουμε» επισήμανε ο κ. Τζήκας.
tzikas
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, υπογράμμισε: «είναι διπλή η χαρά μου να εγκαινιάζω την έκθεση γιατί είναι σημαντική και για την χώρα και για την πόλη. Για την χώρα γιατί θα αναδειχθούν αξιόλογοι άνθρωποι που έχουμε ανάγκη να μπουν μπροστά στο παραγωγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και για την Λάρισα γιατί δείχνει ότι μπορεί να σηκώσει τέτοιες διοργανώσεις». Ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη τον δήμο Λαρισαίων και την ΔΕΘ-Helexpo για την ουσιαστική συμβολή τους στην αναβάθμιση της έκθεσης.
kokkalis
«Από την πρώτη ημέρα η έκθεση καταδεικνύει την δυναμική της και αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της χώρας», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, προσθέτοντας ότι η στρατηγική συνεργασία του δήμου με την ΔΕΘ-Helexpo κινείται σε εξαιρετικό επίπεδο και το αποτέλεσμα την δικαιώνει. Σε σχέση με την γεωργοκτηνοτροφική έκθεση που διοργάνωνε παλαιότερα ο δήμος, οι εκθέτες στην 11η Agrothessaly τριπλασιάστηκαν και υπερδιπλασιάστηκαν οι χώροι σημείωσε ο κ. Καλογιάννης, ενώ υπογράμμισε πως ήδη έχουν επιτευχθεί οι δύο από τους τρεις στόχους για την έκθεση και με το τέλος της διοργάνωσης θα επιτευχθεί και ο στόχος της επισκεψιμότητας.
kalogiannis
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, επισήμανε από την πλευρά του: «σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Λάρισα και την Θεσσαλία», ενώ χαιρέτισε την επιτυχή επανεκκίνηση της έκθεσης και δήλωσε πως το επόμενο βήμα για την Agrothessaly είναι να δώσει έμφαση στις B2B συναλλαγές και στις ξένες αγορές.
agorastos
Από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης ο πρόεδρος της και Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής, στάθηκε στο γεγονός ότι δύο φορείς του δημοσίου συναντήθηκαν και παρήγαγαν αυτό το αποτέλεσμα της φετινής Agrothessaly. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την πόλη και θα έρθουν και άλλα βήματα, το μόνο που πρέπει να συζητάει η χώρα είναι το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησής της» τόνισε σχετικά ο κ. Νταής.
ntahs
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών της ΔΕΘ, Αλέξανδρος Τσαξιρλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, αντιδήμαρχοι του δήμου Λάρισας καθώς και ο Γενικός πρόξενος της Τουρκίας, Okan Orhan Yalman και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Τουρκίας, Mehmet Serkan Burali.
agrothess
Αποστολή Λάρισα – Της Αρετής Τασούλα
Συνάντηση εκπροσώπων δύο συνεταιρισμών γάλακτος στη Θεσσαλία και στις εγκαταστάσεις του ΘΕΣγάλα-πιες και ΘΕΣγη στη Λάρισα, ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης agrothessaly, πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι. Παρόντες ήταν οι πρόεδροι των συνεταιρισμών, κ. Θανάσης Βακάλης από το “ΘΕΣγάλα-πιες” και ο κ. Παναγιώτης Καλφούντζος από το “ΘΕΣγη”, ο αντιδήμαρχος οικονομίας και ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας και marketing των συνεταιρισμών  Ανδρέας Χαρδαλούπας και Αφροδίτη Μποντζώρλου.
17203587_10208269294401232_422125005_n
Οι πρόεδροι εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας των συνεταιρισμών, τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων τους, τα οικονομικά τους στοιχεία και τους μελλοντικούς τους στόχους, ενώ παράλληλα μας έδειξαν και το κέντρο λειτουργίας του ΘΕΣγάλα από το οποίο ελέγχονται όλοι οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος.
17203494_10208269301081399_1495651894_n
«Το πρώτο βήμα ανάπτυξης έχει ήδη ολοκληρωθεί» αναφέρει ο κ. Βακάλης τονίζοντας πως αυτόματοι πωλητές γάλακτος υπάρχουν πλέον σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ ήδη ο συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει την λιανική διάθεση των προϊόντων σε περιοχές που δεν υπάρχουν αυτόματοι πωλητές.
«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα» συνεχίζει «για αυτό η ανάπτυξη μας είναι αργή». Ο συνεταιρισμός παράγει 120 τόνους γάλα την ημέρα και διανέμει τους 30. Το υπόλοιπο γάλα διανέμεται σε συνεργαζόμενες εταιρίες.
17204390_10208269302041423_1981065939_n
Έχει 45 περίπου φάρμες στο ενεργητικό του και όπως επισημαίνει ο κ. Βακάλης «παρατηρείται σταθερότητα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και εντυπωσιακή αύξηση κατανάλωσης στην Αθήνα»
Στόχος για το μέλλον, αναφέρει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, είναι «η μεγαλύτερη αυτοδιάθεση της παραγωγής».
«Στόχος της ΘΕΣγη» αναφέρει ο κ. Καλφούντζος «η αλλαγή της φιλοσοφίας στην παραγωγή». Όπως ο ίδιος αναφέρει «το 85% των κηπευτικών προϊόντων στη χώρα είναι εισαγόμενο» τονίζοντας πως η ΘΕΣγη απαρτίζεται από 72 παραγωγούς και 30.000 στρέμματα.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως τον Σεπτέμβρη αναμένεται να κυκλοφορήσουν περίπου 6 προϊόντα με την επωνυμία “ΘΕΣγη” και πως τον Μάρτιο του 2018 θα ξεκινήσει η διανομή συσκευασμένων κηπευτικών με την επωνυμία “ΘΕΣγη” φρέσκο.
Δείτε σχετικές φώτο:
agrothessaly-team pozrikidis-okan agrothessaly3 agroth agrothessaly-1
20170309_173555
%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b9

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.