Παρουσιάστηκε η εφαρμογή «εμβολιάΖΩ» που έφτιαξε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Την εφαρμογή… εμβολιάΖΩ, που μπορεί καθένας να κατεβάσει δωρεάν, από σήμερα κιόλας, στο smarthone ή tablet του, παρουσίασε σήμερα για πρώτη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία Αριστοτέλους , με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, στην κατεύθυνση διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
«Με το application αυτό, το οποίο έφτιαξε ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τα εμβόλιά τους, τόσο των ίδιων, όσο και των αγαπημένων τους, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται ο καθένας», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας ότι αντίστοιχη εκδήλωση με τη σημερινή, θα γίνει και το 2018.
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε ότι η ανάγκη διοργάνωσης αυτών των ενημερωτικών εκδηλώσεων, πηγάζει κυρίως από τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 5% του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες κρίνει μη χρήσιμο τον εμβολιασμό «με την τάση αυτή μάλιστα να καταγράφεται ανοδική. Η ανευθυνότητα αυτή συνάδει στην απόλυτη ηλιθιότητα», υπογράμμισε ο ίδιος.
Τονίζεται ότι στη σημερινή εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα ολοκληρωθεί στις 17.00, «σημειολογικά» όπως επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος, έκαναν αντιτετανικό εμβόλιο 20 κατασκηνωτές της ΧΑΝΘ, αλλά και τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές στον νομό Θεσσαλονίκης.
Την ώρα δε που οι ενήλικες ενημερώνονταν για τα οφέλη του εμβολιασμού, τα παιδιά διασκέδαζαν με τον ξυλοπόδαρο, τη λουλουδονεράιδα και τον ανιματέρ της ομάδας «Ανεμοσκορπίσματα».AΠΕ ΜΠΕ