, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα

φωτο eurokinissi.gr

Η Πόλα Ρούπα, που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 05/01/2017 από την Αντιτρομοκρατική διώκεται επί τουλαχιστον 2 χρόνια, από το καλοκαίρι για το 2014 με καταδικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Μαθηματικό και γνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη σε ηλικία 26 ετών, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995. Τότε μάλιστα, η Ρούπα είχε προσαχθεί μαζί με άλλα 500 άτομα. Έκτοτε αναπτύχθηκε ένας δεσμός ο οποίος επεκτάθηκε και στην τρομοκρατία.
Στις αρχές Μαρτίου 2016, η Ρούπα με επιστολή της είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Παραδέχθηκε επίσης ότι η ίδια ήταν εκείνη που είχε διαπράξει τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο. Τα σχέδιά της απέτρεψε ο πιλότος του ελικοπτέρου.
Η Ρούπα και η «ΟΛΑ»
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συνδέουν την Πόλα Ρούπα με την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».
Το ιδεολογικό πρόσημο της Ο.Λ.Α., όπως λένε αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., θυμίζει αυτό του «Επαναστατικού Αγώνα».
Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί την Ο.Λ.Α. ως την πιο «δραστήρια» ένοπλη ομάδα του αντάρτικου πόλης, καθώς τα ασύλληπτα μέλη της έχουν αποδείξει ότι μπορούν και οργανώνουν καλά σχεδιασμένα χτυπήματα. Την περιοχή του Συντάγματος, μάλιστα, δείχνουν να τη γνωρίζουν καλά, γεγονός που είχε φανεί και στις 24 Νοεμβρίου 2015 όταν είχαν τοποθετήσει βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι λόγω «λειψανδρίας» που προκλήθηκε από συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής μπορεί να επιστρατεύτηκαν σε επιθέσεις της ΟΛΑ άτομα που μέχρι πρότινος φλέρταραν περισσότερο με τον ποινικό κόσμο παρά με τον τρομοκρατικό.
Πηγή huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.