, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιες περιοχές θα έχουν πρόβλημα υδροδότησης λόγω της βλάβης

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ στη Ν. Ιωνία δημιούργησε προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, καθώς έθεσε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο, το οποίο μεταφέρει στην πόλη επεξεργασμένο νερό από τον Αλιάκμονα.
“Η φωτιά που πιθανόν προήλθε από βραχυκύκλωμα στο αντλιοστάσιο της Ν. Ιωνίας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην υδροδότηση σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η βλάβη είναι μεγάλη και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα αποκατασταθεί. Υπάρχει συνεργείο στην περιοχή που προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη. Προς το παρόν δεν μπορεί να φθάσει το νερό από τον Αλιάκμονα σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης”, τόνισε στο www.praktoreio-macedonia.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Γιάννης Κρεστενίτης.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πρώτη περιοχή που θα έχει πρόβλημα με την υδροδότηση θα είναι: “το Ωραιόκαστρο και αν το πρόβλημα συνεχιστεί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και άλλες περιοχές όπως είναι η Ευκαρπία και τα Μετέωρα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά, ενώ παράλληλα μεταφέρουμε ποσότητες νερού από άλλες πηγές”.
Τέλος ο κ. Κρεστενίτης επισήμανε πως: “σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός από τους πολίτες. Οι κάτοικοι της Καλαμαριάς για παράδειγμα δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν. Μπορεί να είναι μεγάλη η βλάβη, όμως γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση το συντομότερο. Ο κόσμος θα ενημερώνεται από την ΕΥΑΘ και θα είναι ενήμεροι για το θέμα ”.AΠΕ ΜΠΕ

#Tags: ΕΥΑΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.