, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιοι δρόμοι κλείνουν την Κυριακή στην Ημαθία για τον «5ο Φιλίππειο Δρόμο»

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας λαμβάνει περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διεξαγωγή του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «5ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» την Κυριακή 11-12-2016. Παράλληλα με την ανωτέρω αθλητική εκδήλωση, θα λάβει χώρα και επιπλέον διαγωνισμός παιδιών Δημοτικών Σχολείων, συνολικού μήκους περίπου χιλίων (1000) μέτρων, μέσα στην πόλη της Βέροιας.
Αποφασίζεται:
Α) η απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης παντός είδους οχημάτων την Κυριακή 11-12-2016 κατά τις ώρες 10:15 έως 13:30:

  1. Επί της Επ.Ο. Βέροιας – Κυψέλης και συγκεκριμένα στο τμήμα από Βεργίνα μέχρι κόμβο Εγνατίας Οδού (είσοδο προς Θεσ/νίκη).
  2. Από τη διασταύρωση Καλιοτζίδη επί της Επ.Ο. Βέροιας – Κυψέλης, μέσω των οδών Πιερίων, Ανοίξεως, Εληάς, Μητροπόλεως, έως τον τερματισμό στην ενταύθα πλατεία Δημαρχείου
  3. Από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας Εγνατίας Οδού έως τη διασταύρωση Καλιοτζίδη, θα δοθεί η δυνατότητα στα οχήματα που εξέρχονται της Εγνατίας Οδού (είτε από Θεσ/νίκη, είτε από Κοζάνη) να κινηθούν έως τη δ/ση Καλιοτζίδη, καταλαμβάνοντας τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, απ’ όπου θα εκτρέπονται προς την Περιφερειακή οδό.
  • Η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας θα χρησιμοποιείται από τους δρομείς και ενδιάμεσα των λωρίδων κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κώνοι και νερομπαριέρες.
  • Στο ρεύμα κυκλοφορίας από δ/ση Καλιοτζίδη έως κόμβο Βέροιας Εγνατίας Οδού (είσοδο προς Κοζάνη & είσοδο προς Θεσ/νίκη), θα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία, με την προϋπόθεση ότι τα οχήματα που θα καταφθάνουν τόσο στον κόμβο Καλιοτζίδη, όσο και στις εισόδους του κόμβου Βέροιας Εγνατίας Οδού, θα διέρχονται από αυτά σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, σε χρόνο κατά τον οποίο δε θα διέρχονται δρομείς.
  • Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα που θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο Βέροιας, με κατεύθυνση προς Βεργίνα, θα εκτρέπονται και αυτά προς δ/ση Καλιοτζίδη και από εκεί, μέσωΠεριφερειακής Οδού θα κινούνται προς οικισμό Ασωμάτων ή θα επανέρχονται στην Εγνατία Οδό και θα κινούνται προς Βεργίνα μέσω του κόμβου της Κουλούρας.

Β) η απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων την Κυριακή 11-12-2016 κατά τις ώρες 12:45΄ έως 13:30 στις οδούς Μητροπόλεως, Ελιάς, Ανοίξεως, Βενιζέλου, κατά τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου, συνολικού μήκους περίπου 1000 μέτρων, στην πόλη της Βέροιας, με συμμετοχή παιδιών δημοτικών σχολείων, τα οποία θα τερματίσουν έμπροσθεν Δημαρχείου.
Γ) Την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Μ. Μπότσαρη έως τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου την Κυριακή 11- 12-2016, κατά τις ώρες 08:00 έως 13:30.
-Οι διαγωνιζόμενοι δρομείς, σε όλη την διαδρομή θα κινούνται αυστηρά στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, με ευθύνη των ιδίων, ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των στατικών τροχονόμων.
α.- Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με μέριμνα και φροντίδα του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας.
β.- Το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας εξουσιοδοτείται για τη λήψη μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.
γ.- Μετά το πέρας των καθοριζομένων από την προκήρυξη του αγώνα χρονικών ορίων, η οδική κυκλοφορία θα αποκαθίσταται σταδιακά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.