, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προσφεύγει στον Άρειο Πάγο ο Μαρινάκης: «Δεν εκβιάζομαι»

Με μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απαντά ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης στην «μεθοδευμένη» όπως καταγγέλλει «σκευωρία» σε βάρος του χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ως εκ των βασικών οργανωτών της σκευωρίας.
«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.
Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.
Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.
Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού “κιτρινισμού” και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.
Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.
Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.
Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση».
Ο Καμμένος καλείται να απαντήσει και στην Βουλή
Το θέμα των εξωθεσμικών επικοινωνιών του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό και στην Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποβάλλει ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει προγραμματιστεί διαδοχικά η συζήτηση τριών επίκαιρων ερωτήσεων συναφών με τα προαναφερόμενα ζητήματα, και, όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, η κυβέρνηση θα απαντήσει διά των αρμοδίων υπουργών.
Ειδικότερα, στις 5.00 το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με αντικείμενο την «επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αντικείμενο αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το «Noor One». Ο κ. Κοντονής θα απαντήσει και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thetoc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.