, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρόεδρος, ετών 68 που… καθαρίζει την παραλία της Φούρκας!

Του Βαγγέλη Στολάκη
Είναι 68 ετών και λέγεται Σούλα Καρούτσου. Επέστρεψε από την Αμερική όπου ζούσε με τον σύζυγό της πριν από περίπου δέκα χρόνια. Στις ΗΠΑ έζησε για 42 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα η ίδια κατοικεί στη Φούρκα Χαλκιδικής με την μητέρα της και ασχολείται με τα κοινά. Ο λόγος για την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φούρκας η οποία δεν είναι μια συνηθισμένη… εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Κατέβηκε» στις εκλογές μετά από… πίεση όπως αποκαλύπτει. Δεν διστάζει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και επιμένει να βάζει στόχους και να υλοποιεί το έργο της με όποιο κόστος. Ακόμα κι αν αυτό είναι πολιτικό! «I have my money! Δεν έχω ανάγκη από κανέναν. Ούτε να με κεράσουν έναν καφέ ή ένα φαγητό. Αποφασίζω η ίδια, σε συνεννόηση πάντα με τον δήμο Κασσάνδρας και τον δήμαρχο, για τα έργα που θα γίνουν. Δεν είναι δυνατόν συγκεκριμένοι άνθρωποι να λυμαίνονται ολόκληρη τη Φούρκα» λέει με νόημα.
Όπως εξηγεί η κ. Καρούτσου τα τελευταία τρία χρόνια, αν και την αγαπά την Αμερική, δεν την έχει επισκεφτεί καθόλου εξαιτίας της ενασχόλησής της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Κοβόταν η διέλευση του λουόμενων…»
Με πρωτοβουλία της ίδιας πριν από λίγες εβδομάδες το παραλιακό μέτωπο της Φούρκας «άλλαξε πρόσωπο» καθώς εξαιτίας της επιμονής της και της συνεργασίας που είχε με τις υπηρεσίες του δήμου Κασσάνδρας προχώρησε ο καθαρισμός ενός τμήματος του αιγιαλού της παραλίας της Φούρκας. «Έχουμε μέλλον. Καθαρίσαμε ένα μεγάλο τμήμα που έκοβε τη διέλευση των λουομένων και των πεζών. Υπήρχε παντού εδώ και χρόνια τσιμέντο και πέτρες. Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι εδώ και χρόνια κάποιοι έριχναν μπάζα και πέτρες κρυφά και παράνομα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας τοίχος μπροστά και μέσα στη θάλασσα. Δεν μπορούσαν να περάσουν με τίποτα οι παραθεριστές. Μετά από πολλές καταγγελίες προχωρήσαμε στον καθαρισμό της περιοχής» επισημαίνει στην KARFITSA η κ. Καρούτσου.
Στόχος της για το περσινό τουλάχιστον καλοκαίρι ήταν να «καθαρίσει» μια παραλία του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής που θεωρείται από τις πιο τουριστικές. Για το επόμενο καλοκαίρι, ετοιμάζεται να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα της περιοχής. «Η διαφορά που υπάρχει σήμερα σε σχέση με πριν είναι τεράστια. Ο επισκέπτης αλλά και ο μόνιμος κάτοικος έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε άλλο μέρος» σχολιάζει η αυτοδιοικητική της Χαλκιδικής. Ποιες είναι όμως οι παρανομίες που η ίδια διαπίστωσε πως έγιναν στην περιοχή εδώ και χρόνια; «Δυστυχώς είναι πάρα πολλές οι παρανομίες. Ο καθένας όταν πειράξεις το μικροσυμφέρον του βρίσκεται απέναντί σου. Εγώ θα καθαρίσω τη Φούρκα. Δεν πάω για καριέρα. Αγαπώ το χωριό μου και το δείχνω με πράξεις» λέει. Και συμπληρώνει: «με τη βοήθεια του δημάρχου και άλλων συνεργατών θα καταφέρουμε να κάνουμε έργα». Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η KARFITSA λίγες ημέρες μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις παρανομίες που κατέγραψαν τα συνεργία του δήμου και οι εταιρίες που συνεργάζονται μαζί του, παρανομίες που είχαν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα να επεκταθεί η πυρκαγιά στην περιοχή. Εκτός άλλων οι υπάλληλοι αλλά και η διοίκηση κατήγγειλαν: μπαζωμένα ρέματα, αυθαίρετες κατασκευές όπως ράμπες για να περνούν οι κάτοικοι από το ένα σπίτι στο άλλο, πεταμένα σκουπίδια μέσα σε αποστραγγιστικά έργα.
Προειδοποιεί με πρόστιμα
Από εδώ και στο εξής η πρόεδρος της περιοχής προειδοποιεί όσους δεν υπακούσουν το νόμο και τις ψηφισμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και υποστηρίζει ότι θα… «πέσουν μεγάλα πρόστιμα» σε όσους διανοηθούν να ρίξουν μπάζα ξανά στην περιοχή. «Βλέπω επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους που αντί να ρίχνουν τα απορρίμματά τους στα ειδικά κοντέινερς που υπάρχουν στους δρόμους, να τα πετούν απ’ έξω με αποτέλεσμα τα πρώτα να είναι άδεια και δίπλα να έχουν σχηματιστεί λόφοι από μπάζα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» λέει. «Αν δούμε κάποιον να πετά παράνομα μπάζα τα πρόστιμα είναι υψηλά και αγγίζουν μέχρι και τα χίλια ευρώ» συμπληρώνει.
Πως αποφάσισε όμως να ασχοληθεί η κ. Καρούστου με την πολιτική; «Μου το ζήτησαν επίμονα. Δεν ήθελα να ασχοληθώ. Από τη στιγμή όμως που είπα το ΝΑΙ πήρα απόφαση να αξιοποιήσω τις γνωριμίες που είχα και ορισμένους φίλους μου και να κάνω έργα στην περιοχή της Φούρκας. Οι άνθρωποι ξέρουν ότι τρέχω για το χωριό και με βοηθούν» καταλήγει η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φούρκας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.