, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πως δημοτικό σχολείο… "ένωσε" αντιπολίτευση δήμου (ΦΩΤΟ)

Την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πριν την τακτική συνεδρίαση του οργάνου ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο του σώματος Καλυψώ Γούλα 14 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και πέντε της Πρωτοβουλίας. Με την επιστολή τους οι αιρετοί ζητούν την παραμονή του 12ου Δημοτικού Σχολείου στο κτίριο που βρίσκεται σήμερα, το οποίο τόσο η διοίκηση όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες κρίνουν ακατάλληλο και αποφάσισαν την διασπορά των μαθητών σε τρία άλλα σχολεία της περιοχής.
Την επιστολή κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» (όπως ορίζει ο νόμος άλλωστε) και βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και υπογράφουν δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας του και της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Γειτονιές σε δράση, Μένουμε Θεσσαλονίκη) αλλά και πέντε στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που διαφοροποιούνται από την απόφαση της διοίκησης Μπουτάρη. Ο λόγος για τους: Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Γιώργο Αρβανίτη και Αθανάσιο Παπαναστασίου.
Οι 19 σύμβουλοι ζητούν την παραμονή του 12ου Σχολείου στο κτίριο επί της οδού Μαρία Κάλλας 2Β όπου είναι η νυν έδρα του και εκτέλεση εργασιών συντήρησής του για την ασφαλή λειτουργία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες με την παραπάνω πρόταση συμφωνούν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ωστόσο δεν υπογράφουν το έγγραφο.
Πρόκειται για ένα λυόμενο κτίριο το οποίο βρίσκεται μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε πριν περίπου σαράντα χρόνια. Το εν λόγω κτίριο όπως και άλλα παρόμοια σε όλη τη χώρα αξιοποιήθηκαν τότε για την κάλυψη αναγκών λόγω κτιρίων που καταστράφηκαν από μεγάλο σεισμό ή κρίθηκαν ακατάλληλα.  Σήμερα, 40 χρόνια μετά οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και η διοίκηση του κρίνουν πως το σχολείο είναι ακατάλληλο και ο χώρος επικίνδυνος. Είχε προηγηθεί το 2015 πτώση τζαμιού στο συγκεκριμένο σχολείο. Για το συμβάν είχαν κατατεθεί μάλιστα σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ.
Οι γονείς των μαθητών ζητούν την επισκευή του σχολείου και την παραμονή των παιδιών τους στο εν λόγω κτίριο.

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.