, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KARFITSA: Γυρίζουν τον κόσμο και… «ανεβάζουν» εμπειρίες!

του Βαγγέλη Στολάκη
Να μεταφέρουν τις εμπειρίες που ζουν από κοινού στα διάφορα ταξίδια που πραγματοποιούν εντός και εκτός συνόρων επιχειρούν μέσα από το site τους δυο νέοι Έλληνες. Οι… yabatravellers, κατά κόσμον Γιώργος και Βασιλική είναι ένα ζευγάρι τριαντάρηδων με καταγωγή από την Κρήτη που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα και με την πρώτη ευκαιρία… ταξιδεύουν. Φροντίζουν όμως μέσα από την προσωπική τους ιστοσελίδα να ενημερώνουν τον κόσμο με χρήσιμες συμβουλές και tips για τα μέρη τα οποία επισκέπτονται. Τι τους κάνει ξεχωριστούς; Είναι το πρώτο ζευγάρι Travel & Lifestyle Bloggers στην Ελλάδα.
Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν στην KARFITSA «έχουμε μία ακατανίκητη ανάγκη για ταξίδια και ανακαλύψεις. Μας αρέσει το καλό φαγητό, είτε προέρχεται από έναν πάγκο στην Ταϊλάνδη, είτε από ένα πολυτελές εστιατόριο. Αγαπάμε ιδιαιτέρως τα αεροπορικά ταξίδια, το να ανακαλύπτουμε νέους προορισμούς και να ξεζουμίζουμε ότι νέα γνώση μας προσφέρει το κάθε ταξίδι. Όταν δεν διαβάζουμε για ταξίδια και δεν ψάχνουμε για ξενοδοχεία περνάμε το χρόνο μας βλέποντας ταινίες και μαγειρεύοντας».
Η ιδέα
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης και η Βασιλική Παπακωνσταντή είναι ζευγάρι τα τελευταία τρία χρόνια. 32 ετών ο πρώτος και 29 η δεύτερη λατρεύουν τα ταξίδια. Σε μια επίσκεψή τους στην Ινδονησία, εκεί όπου ο Γιώργος της έκανε πρόταση γάμου αποφάσισαν πως θα έπρεπε να μεταφέρουν και σε άλλα ζευγάρια το πάθος τους για εκδρομές. Οι δυο τους, όπως λένε χαρακτηριστικά δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν εκτός της Αθήνας και επιδιώκουν να ταξιδεύουν μια φορά το μήνα στο εξωτερικό και μια εντός συνόρων. «Μέσα από τις προσωπικές μας ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ελλάδα και τον κόσμο θέλουμε να «φωτίσουμε» αθέατες πλευρές των ταξιδιών, να μοιραστούμε συμβουλές, έξυπνους ταξιδιωτικούς οδηγούς και μαγευτικά φωτογραφικά άλμπουμ» αναφέρει στην KARFITSA ο Γιώργος.
Το site δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2016. Μέσα σε 1,5 περίπου χρόνο λειτουργίας οι δυο τους έχουν καταφέρει να κερδίσουν το ενδιαφέρον πέντε χιλιάδων μοναδικών επισκέψεων κάθε μήνα και να μοιραστούν ιστορίες από είκοσι τόπους του εξωτερικού. Σύμφωνα με τα στατιστικά που έχουν στα χέρια τους οι δυο νέοι περίπου το 75% όσων τους… «ακολουθούν» είναι Έλληνες και το υπόλοιπο 25% είναι κάτοικοι του εξωτερικού. «Δημοσιεύουμε ιστορίες, όχι πληροφορίες που μπορεί να προσφέρει ο κάθε ταξιδιωτικός οδηγός» σπεύδει να ξεκαθαρίσει η κ. Παπακωνσταντή. «Επιθυμία μας είναι να δώσουμε κίνητρα σε όλους να ταξιδέψουν ακόμη και με περιορισμένο budget, χωρίς να χρειαστεί να στερηθούν στυλ και ποιότητα, να αγαπήσουν την περιπέτεια και να εκτιμήσουν την διαφορετική ομορφιά του κάθε τόπου. Ό,τι γράφουμε το έχουμε δοκιμάσει» αναφέρουν οι δυο νέοι.
Yaba θα πει…
Τι σημαίνει όμως «yaba»; Όπως υποστηρίζουν η λέξη σημαίνει… αγάπη και είναι η δική τους λέξη… κατατεθέν που χρησιμοποιούν ως ζευγάρι. Ωστόσο, αποφάσισαν να μοιραστούν μέσα από το www.yabatravellers.com τη δική τους ιστορία αγάπης. Τι μπορεί να βρει κανείς εάν… κλικάρει τους yabatravellers; Συμβουλές ταξιδιωτικής φύσεως, που αφορούν πτήσεις, το πακετάρισμα της βαλίτσας σου, το πώς να βρίσκεις τις καλύτερες τιμές αλλά και άλλα πολλά tips και tricks για να κάνει ένα ζευγάρι τις διακοπές του… αξέχαστες!
Σε ποια μέρη έχουν βρεθεί ο Γιώργος και η Βασιλική μέχρι στιγμής; Ζανζιβάρη, Ινδία, Ινδονησία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Μαρόκο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Τουρκία είναι ορισμένα από τα μέρη που έχουν επισκεφτεί. Μέχρι το τέλος του 2017 ετοιμάζονται να ετοιμάσουν βαλίτσες για Αφρική και Βιετνάμ.
«Δεν αφήνουμε χρόνο. Όλος ο ελεύθερος χρόνος μας πηγαίνει στα ταξίδια. Μας ανοίγουν τους ορίζοντες, μας δίνουν νέες εμπειρίες, μας αλλάζουν τον τρόπο σκέψης» λέει η Βασιλική, η οποία ωστόσο σπεύδει να δηλώσει πως για πολλές περιοχές που έχει επισκεφτεί με το άλλο της μισό δεν έχει γράψει ούτε… λέξη γιατί ήθελε να τις… ζήσει! «Το νόημα δεν είναι να μετρήσουμε πόσες χώρες έχουμε επισκεφτεί αλλά πόσες τις ζήσαμε» λένε.
Ο γύρος του κόσμου
Ποια είναι όμως η πιο… ξεχωριστή εμπειρία που έχουν ζήσει ως ζευγάρι;  «Η Ινδία ήταν ένα μεγάλο σοκ! Πρόκειται για μια χώρα χαοτική. Ο ένας ήταν πάνω στον άλλο. Επρόκειτο για μια χώρα τελείως διαφορετική από τις άλλες που είχαμε επισκεφτεί. Αλλά δεν είναι δύσκολο να βρεις την άκρη σου άμα το θέλεις ακόμα κι εκεί. Να συμβουλεύσουμε ωστόσο όσους θέλουν να επισκεφτούν την Ινδία να είναι προετοιμασμένοι να έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους. Και στο Μπαλί είδαμε τοπία εξωτικής ομορφιάς. Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Ήταν κάτι μαγικό» υποστηρίζει ο κ. Τσαγκαράκης.
Σημειώνεται πως ο Γιώργος και η Βασιλική μέχρι σήμερα πραγματοποιούσαν τα ταξίδια τους χρηματοδοτώντας τα αποκλειστικά οι ίδιοι, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες έχουν δεχτεί προτάσεις από αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχεία προκειμένου να συνεργαστούν. Όνειρό τους; Να κάνουν το γύρο του κόσμου…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.