, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαμοθράκη: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι από την καταιγίδα στο νησί

Η έντονη βροχόπτωση και η σφοδρή καταιγίδα που έχει πλήξει την Σαμοθράκη από το βράδυ της Δευτέρας έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί.
Σύμφωνα με το e-evros.gr, η έντονη βροχόπτωση είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά χτες το βράδυ , ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία.
Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο δηλαδή βρέχει περίπου δηλαδή στην Θεσσαλονίκη από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη.
O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.
Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο, ενώ έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας
Ήδη οι ζημιές και τα προβλήματα είναι πολλά αφού έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας και σπίτια στην Χώρα ενώ παρασυρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια στο 5ο χλμ στο δρόμο Καμαριωτισσας – Χώρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που καθιστούν την επικοινωνία σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη.
Οι έντονες καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει όλον τον Έβρο.

#Tags: Καιρός

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.