, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σκυλιά από τη Θεσσαλονίκη θεραπεύουν άτομα με αναπηρία!

Τη δική της καμπάνια χρηματοδότησης δημιούργησε στη δημοφιλή πλατφόρμα crowdfunding «Indiegogo» η ομάδα Therapy Dogs, ευελπιστώντας να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για να ανακαινίσει τον καινούριο της χώρο.
Η «Therapy Dogs» αποτελεί μια ομάδα εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε τη θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων το 2012, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική μορφή που έχει σήμερα, παραμένοντας η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που προσφέρει υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρίες και ψυχιατρικά νοσήματα με το Πρόγραμμα «Θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων» ή «ΑΑΤ» (Animal Assisted Therapy) όπως είναι ευρύτερα γνωστό.
Παράλληλα, η «Therapy Dogs» είναι η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που συμμετείχε  στο παγκόσμιο συνέδριο για την «ΑΑΙ» (Animal Assisted Intervention) του «IAHAIO» (International Association of Human-Animal Interaction Organizations) στην Κοπεγχάγη, ενώ αποτελεί και την πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατέχει πτυχία της PET PARTNERS, του μεγαλύτερου οργανισμού παγκοσμίως που εδρεύει στην Αμερική και ασχολείται με το «ΑΑΤ».
Την ομάδα απαρτίζουν δύο ειδικές παιδαγωγοί, μία εργοθεραπεύτρια, δύο ψυχολόγοι, μία νευρολόγος, δύο θετικές εκπαιδεύτριες σκύλων, ένας κτηνίατρος καθώς και ειδικά καταρτισμένοι εθελοντές, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 300 άτομα με αναπηρίες, τα οποία ήρθαν σε επαφή με σκύλους θεραπείας.
Εμπειρία που βελτιώνει τις κοινωνικές, γνωστικές και κινητικές τους δεξιότητες, βοηθάει στη διαχείριση συναισθημάτων, σε προβλήματα φόβου, σε δυσκολίες λόγου, αυξάνει την αυτοεκτίμησή τους και το αίσθημα ευθύνης, μειώνει την κατάθλιψη, το άγχος, προσφέρει ηρεμία, αίσθηση ασφάλειας και πολλά ακόμη.
Πριν από λίγο καιρό, η ομάδα μεταφέρθηκε σε έναν καινούριο χώρο στην περιοχή της Μαρτίου, στην Ανατολική πλευρά της πόλης. Ένα φιλόξενο διαμέρισμα, που όμως χρειάζεται ριζική ανακαίνιση, προκειμένου να εξυπηρετήσει όπως πρέπει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ατόμων που αναζητούν τη θεραπευτική συντροφιά των τετράποδων φίλων τους.
Έτσι, η Therapy Dogs καλεί το κοινό να επισκεφτεί την καμπάνια της στο site του Indiegogo και να συνεισφέρει οικονομικά, ώστε να κρατηθεί ζωντανό το όραμά της και να γνωρίσουν ακόμα περισσότερα άτομα τις ευεργετικές ιδιότητες των σκύλων θεραπείας.
*Μάθετε περισσότερα για την ομάδα «Therapy Dogs»: www.therapydogs.gr
**Επισκεφτείτε την καμπάνια στο Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/help-us-renovate-our-therapy-dogs-home#/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.