, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σοκάρουν τα στοιχεία της Τροχαίας για τις παραβάσεις για κράνος και υπερβολική ταχύτητα

Oι Έλληνες οδηγοί εξακολουθούν να μην «βάζουν μυαλό» και να μην τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της αστυνομίας για τις παραβάσεις στους δρόμους της χώρας το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα κατέγραψαν 7.510 «επικίνδυνες» τροχαίες παραβάσεις που αφορούσαν τη μη χρήση κράνους και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας.
Συγκεκριμένα, την εβδομάδα από 26-6 έως 2-7-2017, συγκροτήθηκαν 567 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 2.005 παραβάσεις, για μη χρήση κράνους. Την προηγούμενη εβδομάδα (3-7 έως 9-7-2017), συγκροτήθηκαν 647 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 5.505 παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
Να σημειωθεί πως κάθε εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση κράνους, υπέρβαση ορίου ταχύτητας κ.λπ.).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται ήδη από το έτος 2016 με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.