, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συμμορία έκλεβε φορτηγά και ΙΧ σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πέλλα και Μαγνησία

Εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από την Κεντρική Μακεδονία και τη Μαγνησία
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται 6 άτομα
Αφαιρούσαν κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα τα στοιχειά των οποίων παραποιούσαν ώστε να μην εντοπίζονται
Εντοπίστηκαν τρία κλεμμένα οχήματα
Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 10 περιπτώσεων κλοπών οχημάτων σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Μαγνησίας.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών ηλικίας 31, 29, 27 και 22 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ σε αυτή συμπεριλαμβάνονται και δύο ημεδαποί ηλικίας 50 και 33 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η προαναφερόμενη 4μελής ομάδα, από το Σεπτέμβριο του 2015 έως το Μάρτιο του 2016 σε περιοχές της Πιερίας, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης και της Μαγνησίας, αφαίρεσαν συνολικά 8 φορτηγά οχήματα και 1 αυτοκίνητο.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος ενέχεται σε ακόμη μία κλοπή αυτοκινήτου από περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο κατείχε έχοντας παραποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του με τη συνδρομή του 31χρονου και κατασχέθηκε.
Επιπλέον, εντοπίσθηκαν δύο από τα παραπάνω κλεμμένα φορτηγά, από τα οποία το ένα στην κατοχή του 22χρονου και όπως εξακριβώθηκε τα στοιχεία του οχήματος είχε παραποιήσει ο 50χρονος σε συνεργείο που διατηρεί σε περιοχή της Θεσσαλίας και το άλλο στην κατοχή του 33χρονου, το οποίο έφερε κινητήρα άλλου οχήματος.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.