, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες στα Γιαννιτσά

Συνελήφθη  44χρονη αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών.
Τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Προκειμένου να πείσουν τα θύματα τους, υποδύονταν ακόμα και τα παιδιά τους.
Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις απάτης και 4 απόπειρες απάτης σε περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας
Κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 4.000 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ το ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.
Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, έπειτα από καταγγελία, οδήγησε στην άμεση σύλληψη μέλους συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Πρόκειται για μια 44χρονη υπήκοο Ρωσίας, σε βάρος της οποίας, καθώς και 3 άγνωστων συνεργών της (2 γυναικών και ενός άντρα), σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι προαναφερόμενοι είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης.
Ειδικότερα, χθες (11-12-2016) το πρωί συνεργός της 44χρονης τηλεφώνησε σε οικία 52χρονης ημεδαπής στα Γιαννιτσά Πέλλας και προσποιούμενη την κόρη της ζητούσε βοήθεια λόγω θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που δήθεν προκάλεσε. Ακολούθως, δεύτερη συνεργός της «εμφανίστηκε» ως υποτιθέμενη αστυνομικός και της ζήτησε να παραδώσει σε δήθεν συνάδελφό της μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να αποφύγει τις υποτιθέμενες συνέπειες.
Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η 44χρονη χθες (11-12-2016) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, τη στιγμή που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό σε προκαθορισμένο ραντεβού με την παθούσα.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης έχοντας συγκεκριμένους ρόλους κάθε φορά, εμπλέκονται σε ακόμα 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης και συγκεκριμένα:
την 10-11-2016 κατάφεραν και έπεισαν 2 γυναίκες σε περιοχή της Πέλλας να παραδώσουν στην 44χρονη συλληφθείσα το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ και
την 10 και 11-12-2016 αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς μεθοδολογία σε περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας 2 γυναίκες και έναν άνδρα.
Κατασχέθηκε το όχημα της 44χρονης, με το οποίο προσήλθε στο προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα, ως μέσω τέλεσης για την παράνομη δραστηριότητας τους.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.