, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγκέντρωση… «αντι – Γιούνκερ» με… χημικά (φωτο-βίντεο)

Τον φραγμό των ΜΑΤ συνάντησαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο, με στόχο να καταλήξουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην… αναγόρευση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, των ΛΑΕ, ΟΚΔΕ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και μέλη φοιτητικών παρατάξεων, ξεκίνησαν πορεία επί της Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, με στόχο να φτάσουν στο Μέγαρο Μουσικής, ωστόσο, οι κλούβες της αστυνομίας τους σταμάτησαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.
Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τη Λεωφόρο Στρατού και κατέληξαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3, ζητώντας την παρέμβαση on air στο τρίτο δημόσιο κανάλι για την τοποθέτησή τους ενάντια στην αναγόρευση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Νέες εντάσεις, ρίψεις χημικών και σπρωξίματα σημειώθηκαν στο σημείο και εν τέλει οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς τα δυτικά.




Νωρίτερα:
Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο, ενάντια στην αναγόρευση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ, τελετή που θα λάβει χώρα σε περίπου μία ώρα (8μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων και φοιτητές παρατάξεων του ΑΠΘ, που ξεκίνησαν νωρίτερα πορεία από τη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου, καθώς και μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Λαϊκής Ενότητας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συγκέντρωσης με σύνθημα «Γιούνκερ- ανεπιθύμητος στην πόλη μας!». Οι δύο πορείες αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μουσικής…
Πηγή voria.gr –  thestival.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.