, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα άκουσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Εορταστικές μελωδίες και χαρούμενες μουσικές, παραδοσιακά κάλαντα, μπάντες, χορωδίες και τριγωνάκια ήχησαν σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου από το πρωί επικράτησε εορταστική ατμόσφαιρα και διάθεση, καθώς σύλλογοι, σωματεία και φορείς τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Εύχομαι το 2017 να είναι χρονιά ανάτασης για τη χώρα μας. Να είναι χρονιά αλλαγής πορείας γιατί με την πολιτική αυτής της κυβέρνησης η χώρα δεν μπορεί να βγει από το αδιέξοδο. Πρέπει να αλλάξουμε ρότα για να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να επανέλθουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια, ομοψυχία και αλληλεγγύη, να κρατήσουμε ζωντανή την επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία», τόνισε στο μήνυμά του ο κ. Τζιτζικώστας.
 Μεταξύ αυτών που είπαν τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη ήταν η Μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού, η Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Κρητών «Ιδαία Γη» και η Στέγη Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλης».
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Το 2017 να είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2016 για όλους. Αναμφίβολα θα είναι μια δύσκολη χρονιά, όμως εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι και στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το 2017 θα είναι το έτος της πραγματικής οικονομίας. Θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί να εργαστούμε σκληρότερα, προκειμένου να δημιουργήσουμε εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας, να βοηθήσουμε την οικονομία μας να πάρει μπροστά και σιγά σιγά να χτίσουμε μια άλλη Ελλάδα. Το 2017 θα πρέπει όλοι να φροντίσουμε, ώστε να στηρίξουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας, εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ, χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους, φροντίζουμε όχι μόνο να αναβαθμίσουμε τις υποδομές όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και να στηρίζουμε εμπράκτως τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη».
161230-kal-elas

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.