, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Τιμώ τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά… διαφωνώ μαζί του"

Την απάντησή του για όλα όσα δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης αναφορικά με το συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.
 
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είναι ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά, τόσο στην Αυτοδιοίκηση, όσο και στην οικονομική ζωή του τόπου.  Για την προσωπική του αυτή διαδρομή τον σέβομαι και τον τιμώ. Όμως διατηρώ ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου για τρεις θητείες το δικαίωμα να διαφωνώ μαζί του, τόσο για την άποψη που εξέφρασε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (σύμφωνα με αναρτήσεις σε ειδησεογραφικά sites) για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔΕ, την οποία προσομοίασε με “μικρή Βουλή”. Όσο και για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της οποίας είναι Δήμαρχος.

Όσον αφορά την ΚΕΔΕ, αν ο συνάδελφός μου παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της αλλά και τις πολιτικές θέσεις που κατά καιρούς αποτυπώνουμε, θα διαπίστωνε ότι το επίπεδο του διαλόγου που διεξάγεται στο ανώτερο όργανο της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, είναι πολύ υψηλό. Τόσο από άποψη ήθους και πολιτικού πολιτισμού μεταξύ των μελών του Δ.Σ., από το οποίο απουσιάζουν οι ακραίες φωνές κι απόψεις που παρατηρούμε στις συνεδριάσεις της Βουλής και κάποιων δημοτικών συμβουλίων όπως του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όσο και σε ότι αφορά την ποιότητα του πολιτικού λόγου και των απόψεων που διατυπώνονται. Η ΚΕΔΕ δεν είναι μια μικρή Βουλή, αλλά ο “πολιτικός καθρέπτης” των τοπικών μας κοινωνιών, μέσα από τους αιρετούς εκπροσώπους του θεσμού μας. Οι παρατάξεις λειτουργούν στην πλειοψηφία τους στις περισσότερες περιπτώσεις με αυτοδιοικητικά κριτήρια και όχι με κομματικές ταυτότητες. Τον προσκαλώ να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις μας είτε με προσωπική παρουσία στα γραφεία της ΚΕΔΕ, είτε μέσω του live streaming, για να το διαπιστώσει. Βέβαια, θα ήταν ακόμη καλύτερο να συμμετείχε και ο ίδιος στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει λόγω των επιλογών του επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης, στην οποία συμμετείχε ως υποψήφιος ο Γ. Μπουτάρης στις εκλογές του 2014″. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.