, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι συζητήθηκε στη δημοτική ομάδα του Μπουτάρη, χωρίς τον… Μπουτάρη!

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της «Πρωτοβουλίας», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31.08.17 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Διαδημοτική Τηλεόραση: Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Π.Θ.Ε., Φίλιος Στάγκος, κλήθηκε να ενημερώσει τη Δημοτική Ομάδα για τις νέες δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4483/17 ως προς τη συμμετοχή περισσότερων δήμων σε δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία διαδημοτικού ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού.

Ο εισηγητής αναφέρθηκε στην επιτυχή προσπάθεια εξυγίανσης αλλά και στη βελτίωση τόσο της τεχνικής υποδομής όσο και της ποιότητας των προγραμμάτων της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. κατά τα προηγούμενα έτη και τόνισε ότι ο ψηφισθείς νόμος αποτελεί δυνατότητα αλλά και ευθύνη των δήμων της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξουν τη λειτουργία ενός δημόσιου, διαδημοτικού μέσου ενημέρωσης.
Ως γνωστό, ήδη από το 2010, όταν η «Πρωτοβουλία» ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε εξαγγείλει την πρόθεσή του η δημοτική τηλεόραση να καταστεί διαδημοτική με τη συμμετοχή και άλλων δήμων στην επιχείρηση.

  1. «Δημήτρια»: Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, παρουσίασε στη Δημοτική Ομάδα τις ενέργειες για την άρτια προετοιμασία των εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ των «Δημητρίων» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των χορηγιών, οι οποίες θα καλύψουν μέρος των δαπανών της διοργάνωσης.
  2. Δημοτική Αστυνομία: Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Λευτέρης Κιοσέογλου, παρουσίασε το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας και των δημοτικών ελεγκτικών υπηρεσιών και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα αλλά και στις δυσκολίες της προσπάθειας για την ευταξία και την προάσπιση του δημόσιου χώρου από την παραβατικότητα.

Οι δημοτικοί αστυνόμοι, παρά τον μικρό αριθμό τους (65 υπηρετούντες έναντι 330 προβλεπόμενων θέσεων) και οι ελεγκτές (20 δημοτικοί υπάλληλοι) κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους και αυτό αποτυπώνεται στους τακτικούς θετικούς απολογισμούς του έργου τους. Η κατάσταση στην πόλη έχει βελτιωθεί, χωρίς, βέβαια, να έχουν εξαλειφθεί οι θύλακες της παραβατικότητας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούσε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό είτε μέσω της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου και των παρεμβάσεων της δικαιοσύνης είτε μέσω της ισχυρότερης παρουσίας και της στενότερης συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία και τις υπηρεσίες του υγειονομικού ελέγχου. Τέλος, διατυπώθηκαν προτάσεις για τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του Δήμου με φορείς και άτυπα δίκτυα της Κοινωνίας των Πολιτών, που θα μπορούσαν να συνδράμουν στον έλεγχο της παραβατικότητας και στη δημοσιοποίηση/καταγγελία παραβατικών συμπεριφορών.
 
Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς παρέμενε κλινήρης λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.