, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Του νομού Πέλλας τα… αφανέρωτα

Από τον Ιούλιο του 2013 ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Γιαννιτσών… δεν λειτουργεί! Το δε ακόμη πιο… αξιοπερίεργο είναι ότι δεν λειτουργεί ούτε ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Έδεσσας! Μάλλον στο δημόσιο ή στο υπουργείο υγείας, στηρίζουν πολύ την… ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία και καλύπτει με ανάλογα διαγνωστικά  κέντρα τις ανάγκες 140.000 ανθρώπων του νομού Πέλλας! Οι κάτοικοι βλέποντας αυτή την κατάσταση – όπως σημειώνει το www.karatzova.com – συγκρότησαν σωματείο φίλων νοσοκομείου Γιαννιτσών και διοργανώνουν συναυλίες για να συγκεντρώσουν χρήματα και να δωρίσουν έναν αξονικό τομογράφο!
Μέγας Αλέξανδρος και τουρισµός… Ξενάγηση στους πιο σηµαντικούς τουριστικούς προορισµούς της Πέλλας περιλάµβανε το ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) που πραγµατοποίησαν δηµοσιογράφοι και ανταποκριτές ξένων µέσων από τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης ξεναγήθηκαν και στην Ηµαθία αλλά και στα τουριστικά θέρετρα των δυο Περιφερειακών Ενοτήτων, σε εναλλακτικές µορφές τουρισµού (όπως ιαµατικός, γαστρονοµικός, αγροτουρισµός κτλ.) και είχαν την ευκαιρία να δοκιµάσουν από θερµά λουτρά, µέχρι και ελληνικά… πούρα, παρόµοια µ΄αυτά της… φίλης χώρας Κούβας!
«Φούµαρα τότε, φούµαρα και τώρα»! Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τοµέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜΑΡ) ως ειδικός αγορητής κατά τη συζήτηση σχεδίου νόµου του Υπουργείου Οικονοµίας και Ανάπτυξης «Νέο θεσµικό πλαίσιο για την άσκηση οικονοµικής δραστηριό- τητας και άλλες διατάξεις» στην Ολοµέλεια της Βουλής… «τα βαλε» µε τη βουλευτή Πέλλας  – και πρώην συντρόφισσα – Θεοδώρα Τζάκρη. «Η κα Τζάκρη, πρώην Υπουργός και νυν εισηγήτρια, προσπαθεί σήµερα να πει για µια καινοτοµία που δεν υπάρχει, όπως έλεγε τότε ότι «σε έξι µήνες θα καπνίσουν όλα τα φουγάρα». Φούµαρα τότε, φούµαρα και τώρα…» είπε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, άλλαξε ριζικά τον οδικό χάρτη της Πατρίδας µας» υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ Πέλλας. Μάλιστα κάνει λόγο για απουσία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σε αντίθεση µε το κόµµα τους το οποίο «Συνέδεσε την παρουσία του, µε µεγάλα έργα της Βόρειας Ελλάδας. Έβγαλε την Πέλλα από την αποµόνωση και από κατάληξη, την έκανε σηµαντικό προορισµό. Κατασκεύασε το οδικό δίκτυο Μαυροβούνι-Μελίσσι, Παραλίµνη-Χαλκηδόνα, Αριδαία-Μαυροβούνι. Αφήσαµε έτοιµες µελέτες για την πα- ράκαµψη των Γιαννιτσών, της Χαλκηδόνας και πολλών ακόµα µεγάλων έργων, πολλά από τα οποία είχαν εξασφαλισµένη χρηµατοδότηση….» Όµως… αφού τα έκανε όλα το ΠΑΣΟΚ τι άλλο θέλουν από την Περιφέρεια;
Μια παράκαµψη στα Γιαννιτσά είναι κάτι σαν τη γέφυρα του Μαυρογιαλούρου; Οι ΠΑΣΟΚοι της Πέλλας σηµειώνουν ότι «Η έλλειψη πολιτικού θάρρους ορισµένων παραγόντων της Ν.∆. αλλά και όψιµων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και διάφορες ψηφοθηρικές σκοπιµότητες, δεν επέτρεψαν την κατασκευή της παράκαµψης των Γιαννιτσών (κόστους 113.000.000 ευρώ σύµφωνα µε έγγραφο υπουργείου) µε αποτέλεσµα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συµπολίτες µας καθηµερινά και µε τεράστιο κόστος για την τοπική οικονοµία. Ας ψάξουν κάποιοι στο αρχείο τους και να διαβάσουν παλιές καταγγελίες πολιτικών στελεχών του νοµού µας, για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη της εγκατάλειψης του οδικού δικτύου της Πέλλας και της απένταξης βασικών οδικών έργων…» Αναπτυξιακά έργα από την Περιφέρεια Τζιτζικώστα.
Συνάντηση εργασίας είχαν ο ∆ήµαρχος Έδεσσας κ. ∆ηµήτρης Γιάννου και η αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά, οι οποίοι µε τη συµµετοχή υπηρεσιακών παραγόντων συζήτησαν για τη νέα προγραµµατική περίοδο και τα έργα που µπορούν να βοηθήσουν την τοπική αναπτυξιακή διαδικασία. Ενδεικτικά συζητήθηκαν τα έργα που αφορούν την ολοκλήρωση των εργασιών του πολυχώρου «Μέγας Αλέξανδρος», η µεταφορά του γηπέδου της Έδεσσας, η αξιοποίηση του παλιού τεµένους ως επισκέψιµου χώρου έκθεσης των αρχαιοτήτων της περιοχής, η κα- τασκευή βιολογικού καθαρισµού και νηπιαγωγείου στην Άρνισσα, τα έργα αγροτικής οδο- ποιίας που έχουν σταµατήσει, τα φράγµατα και άλλα σηµαντικά έργα για την τοπική ανάπτυ- ξη. Εκτός των θεµάτων χρηµατοδότησης αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ συζητήθηκαν θέµατα συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ∆ήµου Έδεσσας για τη βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών, όπως είναι ο φωτισµός και οι διαγραµµίσεις του οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.