, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο γιορτάζει και κάνει… focus στους ανθρώπους του!

3%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-11-%ce%9a%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-1
«Το Πανεπιστήμιο και οι άνθρωποί του» είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε το ΑΠΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του.
Οι απονομές των βραβείων και των τιμητικών επαίνων θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας με τα έργα του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους και είχε διάρκεια από 20/5/2016 έως 31/10/2016. Οι φωτογραφίες έπρεπε να απεικονίζουν τους χώρους του Πανεπιστημίου, τους ανθρώπους του αλλά και ιδέες που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ιστορία του Ιδρύματος. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 20 υποψήφιοι με 88 φωτογραφίες.
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού είναι ο Καθηγητής Τμήματος  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ κ. Γιώργος Κατσάγγελος και μέλη ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ, κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και ο Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, κ. Στέλιος Ντεξής.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι τα εξής:
Βραβεία
Πρώτο βραβείο: Κατερίνα Μαυροματάκη, «Η γνώση έξω βάλλει το φόβο»
Δεύτερο βραβείο: Διονύσης Γιακουμής, «Evolution»
Τρίτο βραβείο: Νικόλαος Καραμπετάκης, χωρίς τίτλο
Έπαινοι
Πρώτος έπαινος: Φωτεινή Κάλφα, «Ορκωμοσία Αρχιτεκτονικής, Ιούλιος 2016»
Δεύτερος έπαινος: Γεωργία Καλάθια, «Χειμωνιάτικο δειλινό στο Πολυτεχνείο»
Τρίτος έπαινος: Γιάννης Αποστόλου, Αναστασία Μανταρίνη, χωρίς τίτλο
Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού θα παραλάβουν φωτογραφικό εξοπλισμό.

#Tags: ΑΠΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.