, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα… drones της Ελληνικής Αστυνομίας στη 82η ΔΕΘ

Πληροφοριακό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Φέτος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, που αναδεικνύουν τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν είναι άλλη από τη συμφιλίωση της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ελληνική Κοινωνία, με απώτερο στόχο την κοινωνική ευημερία και πρόοδο.

Ο εξωτερικός χώρος του περιπτέρου επικεντρώνεται σε δύο βασικές θεματικές ενότητες, αφενός την οδική ασφάλεια και αφετέρου τις κοινωνικές – προληπτικές δράσεις του σώματος. Από τη μία πλευρά, λοιπόν, βρίσκονται προσομοιωτές οδήγησης (ανατροπής, πρόσκρουσης- ζώνης), καθώς και γυαλιά- εξομοιωτές μέθης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν βιωματικά για το κρίσιμο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων, ένα ζήτημα κόλαφος για την Ελληνική Κοινωνία.

Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Μικροί τροχονόμοι εν δράσει», όπου εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν τον κόσμο της οδικής ασφάλειας… Οι φίλοι τους τροχονόμοι θα τους δείχνουν, πώς να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τον δρόμο, ενώ κράνη και ποδήλατα θα δοθούν στους μικρούς επισκέπτες, μετά από κλήρωση.

Από την άλλη πλευρά, οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι αστυνομικοί ποδηλάτες, ο τοπικός αστυνόμος και οι αστυνομικοί της ταχείας αστυνομικής επέμβασης και δίκυκλης αστυνόμευσης είναι παρόντες για να ενημερώσουν τον κόσμο για το έργο τους και την δραστηριότητα τους, από το πιο τουριστικό και κεντρικό σημείο της χώρας, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο και ακριτικό. Αυτός, άλλωστε, είναι ο σκοπός τους να προστατεύουν και να εξυπηρετούν τους συμπολίτες τους, όπου και αν βρίσκονται, καθώς και να στέκονται δίπλα τους στα προβλήματά τους, προσπαθώντας να δώσουν λύση.
Την είσοδο του περιπτέρου κοσμούν τα εντυπωσιακά drones της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία επιστρατεύονται για την επιτήρηση δασών, οδικών αξόνων, περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, εντοπισμό αγνοουμένων στην ύπαιθρο, φυτειών ναρκωτικών, κ.ο.κ.

Στον εσωτερικό χώρο του περιπτέρου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να πληροφορηθεί για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος. Εκεί, προβάλλονται βίντεο αστυνομικού περιεχομένου και έχουν αναρτηθεί αφίσες που παρουσιάζουν ορισμένες δράσεις και υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς ή δράσεις της αστυνομίας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.
Φέτος, το εσωτερικό του περιπτέρου είναι αφιερωμένο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έτσι, καταρτισμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται εκεί για να ενημερώνουν για το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Αναζήτησης Δακτυλικών και Παλαμικών Αποτυπωμάτων (e-tap) και να επιδείξουν στο κοινό τα μέτρα ασφαλείας των χαρτονομισμάτων, όπως και όπλα συγκεκαλυμένης μορφής. Αντίστοιχα, εκπαιδευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει για την καμπάνια “Say no”, μία καμπάνια της Europol κατά του σεξουαλικού διαδικτυακού εξαναγκασμού και εκβιασμού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.