, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χουριέτ: 236 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Ελλάδα 236 Τούρκοι πολίτες έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, η οποία αναδημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ  της «Καθημερινής».
Από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 οι αιτήσεις ασύλου προς την Ελλάδα καταγράφονται ως εξής. Το 2015, 43 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα ενώ άλλοι 52 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας από τον Ιανουάριο του 2016 μ μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας «Καθημερινή» τα οποία επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, το 2017 άλλοι 98 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται και στους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι έπειτα από απόφαση ελληνικού δικαστηρίου δεν εκδίδονται στην Τουρκία και στην απόφαση της Νορβηγίας να χορηγήσει άσυλο σε άλλους αξιωματικούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.