Ένας χρόνος γραφειοκρατίας για… δύο μέρες έργο δρόμου!

“…δεν γίνεται μετά τις γιορτές γιατί αυτό θα σήμαινε νέο έτος, ενδεχόμενα νέα άδεια και νέα καθυστέρηση στην αποκατάσταση ενός οδοστρώματος που θέλει άμεσα αλλαγή. Η πραγματικότητα είναι πως για να γίνει στη χώρα μας ένα έργο 2 ημερών χρειάζεται να περάσει ένας χρόνος!” σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε επιστολή προς τους δημότες του όπου τους ενημερώνει για την πορεία του έργου. Αναλυτικά γράφει:
“Αγαπητέ συμπολίτη/φίλε,
Ένα σημαντικό έργο ασφαλτόστρωσης της κεντρικής μας λεωφόρου Κομνηνών ξεκινά τη Δευτέρα 11/12/2017 και ολοκληρώνεται άμεσα- σε δύο μόλις ημέρες. Παρά τον έγκαιρο προγραμματισμό του δήμου μας ώστε το σημαντικό αυτό έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, δυστυχώς η ανίκητη κρατική γραφειοκρατία έκανε πάλι το θαύμα της. Ζητούμε την κατανόησή σας για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία του διημέρου και σας ενημερώνουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ για τους λόγους της χρονικής αυτής καθυστέρησης.
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
1. Εργολαβία και κυκλοφοριακή ρύθμιση.
Ο δήμος εντάσσει το έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος της οδού Κομνηνών -από το ξενοδοχείο Νεφέλη μέχρι την οδό Βενιζέλου- στις εργολαβίες του 2017, και καταθέτει στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση αίτημα άδειας κυκλοφοριακής ρύθμισης ήδη από το τέλος του 2016. Δίχως την άδεια αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει το έργο.
2. Πότε παίρνουμε την άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Για ένα έργο διάρκειας 2 ημερών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθυστερεί 9 μήνες (!) να μας δώσει τη σχετική άδεια. Την έχουμε στα χέρια μας τον Σεπτέμβριο του 2017!
3. Γιατί το έργο δεν ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο;
Γιατί στο ίδιο μέρος έχει κάνει αίτηση και η ΔΕΗ για δικά της έργα! Άρα πρέπει πρώτα να γίνουν τα έργα της ΔΕΗ και μετά το νέο οδόστρωμα. Και ενώ φαίνεται πως όλα προχωρούν, η ΔΕΗ κηρύσσει έκπτωτο τον εργολάβο του δικού της έργου! Νέες διαδικασίες, νέος διαγωνισμός και νέος εργολάβος. Και εμείς περιμένουμε να τελειώσουν τα έργα της ΔΕΗ. Φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου!
4. Γιατί το έργο δεν έγινε το Νοέμβριο;
Γιατί όταν έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε, η μεγάλη κακοκαιρία, οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν το επιτρέπουν. Με ευνοϊκή λοιπόν την πρόγνωση του καιρού, η τεχνική υπηρεσία διαθέτει όλο της το δυναμικό για να ολοκληρώσουμε το έργο σε μόνο 2 μέρες και να κάνουμε την ταλαιπωρία όλων όσο το δυνατόν μικρότερη.
5. Γιατί δεν γίνεται το έργο μετά τις γιορτές;
Γιατί αυτό θα σήμαινε νέο έτος, ενδεχόμενα νέα άδεια και νέα καθυστέρηση στην αποκατάσταση ενός οδοστρώματος που θέλει άμεσα αλλαγή. Η πραγματικότητα είναι πως για να γίνει στη χώρα μας ένα έργο 2 ημερών χρειάζεται να περάσει ένας χρόνος!
Ζητούμε την κατανόηση σας για την ταλαιπωρία.
Όσο για τη συγγνώμη οφείλουν να τη ζητήσουν όλοι αυτοί που με τις γραφειοκρατικές τους αγκυλώσεις ταλαιπωρούν για μια ακόμη φορά τις τοπικές κοινωνίες!”

φωτο αρχείου