, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αθιβολή: Η κρητική πανδαισία μέσα στα Λαδάδικα

Όταν το όμορφο νησί της Κρήτης συνάντησε την μαγευτική Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε η «Αθιβολή». Ξεκίνησε να μας υποδέχεται από το 2008 και έως και σήμερα μας φέρνει σε επαφή με τις ιδιαίτερες κρητικές γεύσεις. Σε μια εποχή, όπου όλοι αποζητούμε κάτι μοναδικό και διαφορετικό, το εστιατόριο «Αθιβολή» στα Λαδάδικα διατηρεί πάντα την καλύτερη ποιότητα, μόνο με φρέσκα υλικά, σε ένα φιλικό και χαρούμενο περιβάλλον, με σκοπό την ικανοποίηση και τη διασκέδαση των επισκεπτών, που τη στηρίζουν.
Η χρήση φρέσκων λαχανικών, φρούτων και ελαιόλαδου είναι το μυστικό, που κάνει την Κρητική διατροφή, να ξεχωρίζει από τη διατροφή άλλων Μεσογειακών χωρών. Αγκινάρες, μανιτάρια, ντομάτες, βολβοί, ελιές, ομελέτες και πίτες συνθέτουν μαζί με άλλα υλικά την πλούσια ποικιλία στη μαγειρική των κρητικών πιάτων. Μπορείτε να γευτείτε εξαιρετικούς λουκουμάδες με μέλι, Απάκι, Μαραθόπιτα, Συκώτι Σαβόρε, Γαμοπίλαφο, Χοχλιούς μπουμπουριστούς, Τσιγαριαστό και άλλα πολλά Κρητικά πιάτα και να είστε σίγουροι πως μόνο μία επίσκεψη σας αρκεί, για να γίνει η «Αθιβολή» στα Λαδάδικα η νέα μας συνήθεια.
Σαλάτα σπανάκι
Η μοναδική μας σαλάτα με σπανάκι, χαλούμι και γύρη ανθέων.. ένας συνδυασμός που θα σας ταξιδέψει στην Κρήτη και θα γεμίσει τον ουρανίσκο σας με εικόνες. Προσθέστε και τα υπέροχα τυριά που επιλέγονται από μικρούς παραγωγούς.
Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Ένα πιάτο λιτό από την υπέροχη παραδοσιακή κρητική συνταγή και πασπαλισμένο με δενδρολίβανο και κρητικό παρθένο ελαιόλαδο. Must και το γνωστό κρητικό απάκι, όπως και το σταμναγκάθι εποχής
Κολοκυθοανθοί
Ένας από τους ωραιότερους μεζέδες της κρητικής παράδοσης. Οι ανθοί μαζεύονται μονάχα πρωί πρωί που είναι ανθισμένοι και από το χέρι των παραγωγών περνάνε σε μας στο τύλιγμα με την γευστική γέμιση.
Παϊδάκι Κρήτης
Το κρέας που φέρνουμε από την Κρήτη, ψημένο στη σχάρα, ζουμερό και αγνό. Αξίζει να δοκιμάσετε τα μαγειρευτά, όπως κόκκορα κρασάτο με χυλοπίτες ή γίδα κοκκινιστή στο φούρνο.
Κατούνη 15 | Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 0030 231 050 8509

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.