, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αθώο το μοντέλο για την υπόθεση κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ

Το μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης, κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δικηγόρο της, κ. Κεχαγιόγλου, ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκισή της και επιστροφή της στην Ελλάδα.

Στις 11 Μαρτίου το μοντέλο απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και επί δυόμισι ώρες προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριο ότι δεν είχε γνώση της ύπαρξης της ποσότητας -2,6 κιλά- της κοκαΐνης μέσα στη βαλίτσα της. Επί της ουσίας, κατηγόρησε έναν φίλο της από τη Ρουμανία ότι την παγίδευσε.

Στην κατάθεσή της, η Μ. ισχυρίστηκε ότι ο φίλος της ήταν αυτός που έβαλε την κοκαΐνη μέσα στις αποσκευές της. Ταξίδεψαν μαζί από την Αντίς Αμπέμπα, όμως εκείνος της είπε ότι θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ δύο μέρες αργότερα από εκείνη, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο. Στο ξενοδοχείο ο φίλος της άφησε μια βαλίτσα και την παρακάλεσε να την πάρει μαζί. Όπως είπε η Ειρήνη στους δικαστές, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν κοίταξε καν αν η βαλίτσα έχει κάτι μέσα: προσέθεσε κάτι δικά της καλλυντικά κι άλλα αντικείμενα, και την πήρε μαζί στις αποσκευές της.

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα», επανέλαβε πολλές φορές η 21χρονη. Άλλωστε, σε αυτό συνηγόρησε και η εξέταση DNA, η οποία έδειξε ότι δεν υπήρχε δικό της γενετικό υλικό στο πακέτο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.