, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντίθετη η ΟΕΕΘ στη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία

Αντίθετη στη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης δηλώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνεται ότι η εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δήμου Παύλου Μελά “αποτελεί στρέβλωση για την αγορά, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και επιτρέπει την εμφάνιση φαινομένων λαθρεμπορίου και παρεμπορίου”. «Οι συνάδελφοί μας προσπαθούν να επιβιώσουν στις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά και να ανταπεξέρχονται σε όλες τους τις υποχρεώσεις προς το Δήμο, το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν την τεράστια γραφειοκρατία και τα συνεχώς αυξανόμενα κόστη στέγασης και λειτουργίας.
Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να θεσμοθετηθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης κυριακάτικης αγοράς όπου με την μορφή “γιουσουρούμ” θα πωλούνται την ημέρα της Κυριακής προϊόντα ανταγωνιστικά με αυτά των καταστημάτων αφαιρώντας όγκο εργασίας από αυτά ή ακόμα και απομιμητικά-λαθραία προϊόντα» τονίζουν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και εμπόρων. Παράλληλα εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν “οι συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη αγορά λειτουργούν με τους ίδιους όρους με τους καταστηματάρχες εκπληρώνοντας τις ίδιες υποχρεώσεις σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, Φ.Π.Α. κ.α.”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.