, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Γυναίκες παίζουν μπάλα στην Αριστοτέλους

Από σήμερα αρχίζει το Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου. Η πλατεία Αριστοτέλους θα μετατραπεί σε πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου!

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πρόγραμμα της UEFA και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διάδοση και ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη Σιωπή».

Στο αγωνιστικό κομμάτι θα συμμετέχουν οι 72 καλύτερες παίκτριες κάτω των 15 ετών από όλη την Ελλάδα, χωρισμένες σε 4 μεικτές ομάδες στις 12 και 14 Απριλίου στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Παράλληλα, στις 12 και 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με ποδοσφαιρική και κοινωνική μεθοδολογία προς τις συμμετέχουσες σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Δείτε το πρόγραμμα:

  1. Διεξαγωγή αγώνων ομάδων στελεχωμένων από επιλεγμένα κορίτσια κάτω των 15 ετών από όλη την επικράτεια στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα (αγώνες 12 και 14 Απριλίου, ώρες 10:00 και 12:00).
  2. Σεμινάρια αθλητικής και κοινωνικής θεματολογίας προς τις ταλαντούχες παίκτριες.
  3. Ανοικτές δράσεις -αποκλειστικά για γυναίκες- στην Πλατεία Αριστοτέλους το πρωί της 13ης Απριλίου όπου οι συμμετέχουσες θα πάρουν μέρος σε διασκεδαστικά ψυχοκινητικά παιχνίδια, θα παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και θα χορέψουν στους ρυθμούς της zumba.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.