, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δεν µας πτοούν απειλές και χειροβοµβίδες…»

του Νίκου Καραµανλή  Εκδότη, προέδρου της ΝΚ MEDIA GROUP EΠE
Το µήνυµα που µου είχε αποσταλεί από άγνωστο πριν από καιρό ήταν ξεκάθαρο: «Σταµάτα να γράφεις, γιατί θα έχεις πρόβληµα». Ο άγνωστος αποστολέας δεν ανέφερε βεβαίως τι θα έπρεπε να σταµατήσουµε να γράφουµε στις εφηµερίδες «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «Karfitsa», ούτε βεβαίως συγκεκριµενοποίησε το «πρόβληµα», που θα είχα. Και βεβαίως, δεν ήταν η πρώτη φορά που στην εφηµερίδα έφταναν τέτοιου είδους απειλές. Κάθε φορά που βάζαµε «βαθιά το µαχαίρι» και αποκαλύπταµε σκάνδαλα, στα οποία πρωταγωνιστούσαν κυρίως πρόσωπα «γνωστά και υπεράνω υποψίας», οι απειλές και οι προειδοποιήσεις ήταν πολλές. Φυσικά ενηµερώναµε πάντα την Αστυνοµία.
Αυτήν τη φορά όµως δεν περίµενα οι «άγνωστοι τροµοκράτες» να µου στείλουν ανήµερα της ονοµαστικής µου εορτής «δώρο» µια χειροβοµβίδα, την οποία είχαν αφήσει έξω από το σπίτι µου, δίπλα στην πόρτα εισόδου και στο φυλάκιο, στο οποίο όµως δεν υπήρχε φύλακας – αστυνοµικός, αφού τον είχε αποσύρει η Αστυνοµία. Ήταν σαφές ότι ήθελαν να τροµοκρατήσουν. Να προειδοποιήσουν. Να σταµατήσουν οι εφηµερίδες «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «Karfitsa» να γράφουν για σκάνδαλα, στα οποία ενδεχοµένως (αν όχι µε βεβαιότητα) πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι αποστολείς της χειροβοµβίδας. Πλανώνται όµως πλάνην οικτράν, αν νοµίζουν ότι θα µας τροµοκρατήσουν και θα σταµατήσουµε τις αποκαλύψεις. Ξεκάθαρο και το δικό µας µήνυµα:
Δεν πρόκειται να υποκύψουµε στις απειλές. Δεν πρόκειται να µας φοβίσουν ούτε οι χειροβοµβίδες σας. Καθαρά και ξάστερα. Οι εφηµερίδες «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «Karfitsa», από την πρώτη ηµέρα της έκδοσής τους, κινούνται αποκλειστικά και µόνο στη φωτεινή πλευρά της δηµοσιογραφίας. Χωρίς οικονοµικούς «προστάτες» και αφανείς χρηµατοδότες. Δεν χαρίζονται στους «ισχυρούς», δεν υποκύπτουν σε συµφέροντα και πιέσεις. Στα τόσα δώδεκα χρόνια της κυκλοφορίας της, δεν επιχείρησε να ενδυθεί ένα άλλο ένδυµα από αυτό της αντικειµενικής και ανεξάρτητης από κάθε είδους δεσµεύσεις ενηµέρωσης. Κάλυψε και καλύπτει τις εξελίξεις σε κρίσιµα θέµατα της επικαιρότητας. Αποκάλυψε και αποκαλύπτει σκάνδαλα στα οποία εµπλέκονται πρόσωπα του δηµόσιου βίου και ασκώντας εποικοδοµητική κριτική συνέβαλε και συµβάλλει, ώστε η κοινή γνώµη να έχει πλουραλιστική και αντικειµενική ενηµέρωση. Παλεύει και αποκαλύπτει µε πάθος και αντικειµενικότητα. Υπηρετεί ή τουλάχιστον προσπαθεί να υπηρετεί µόνον την αλήθεια. Στα τόσα χρόνια κυκλοφορίας τους οι εφηµερίδες κέρδισαν την εµπιστοσύνη του κοινού, επειδή ήταν «καθαρές» και κοίταξαν τους αναγνώστες µε ειλικρίνεια στα µάτια. Έτσι και θα συνεχίσουµε. Απειλές, προειδοποιήσεις, όπλα και χειροβοµβίδες δεν πρόκειται να µας τροµάξουν. Δεν πρόκειται να «αλλοιώσουµε» την καθαρή µας γραµµή. Το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και η «Karfitsa» δεν θα προδώσουν τις ιδέες τους. Στα τόσα χρόνια κυκλοφορίας τους κατάφεραν να κερδίσουν την εµπιστοσύνη χιλιάδων αναγνωστών. «Κέρδισαν» όµως και εχθρούς. Αλλά αυτό θα µπορούσε να πει κανείς πως είναι και το παράσηµό τουςς. Και είναι οι «εχθροί» αυτοί που απειλούν, προειδοποιούν, βάζουν χειροβοµβίδες. Είναι αυτοί που θέλουν να µας βάλουν «φίµωτρο» και να µην αποκαλύπτουµε τις λοβιτούρες τους. Δεν θα τους περάσει. Απειλές και όπλα δεν µας κάµπτουν. Μας χαλυβδώνουν για να συνεχίσουµε να κάνουµε αυτό που θεωρούµε σωστό. Να υπηρετούµε την αλήθεια και την ενηµέρωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.