Δ. Βίτσας: «Μέχρι αύριο θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στα Διαβατά»

Σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, η κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από χθες έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, θα έχει εξομαλυνθεί εκτίμησε μέχρι αύριο το πρωί.
Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε τους πρόσφυγες ως θύματα παραπληροφόρησης, κυρίως διακινητών, «οι οποίοι λένε για κάποιο λόγο, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ότι θα ανοίξουν τα σύνορα» σύμφωνα με όσα είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ κάλεσε τους πρόσφυγες  να επιστρέψουν «στους ικανοποιητικούς έως πολύ καλούς χώρους» φιλοξενίας.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι «τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και εννοείται ότι δεν θα επιτρέψουμε παράτυπες μετακινήσεις».
Ο ίδιος σημείωσε ότι «με τη μέγιστη βοήθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με εξαιρετική ψυχραιμία, αλλά και με την κοινή δράση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ύπατης Αρμοστείας και του ΔΟΜ, το αργότερο μέχρι το βράδυ, το πολύ αύριο το πρωί, θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση».
Πηγή: naftemporiki.gr