, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εγνατία Οδός: Καταδίωξη και σύλληψη 30χρονου που μετέφερε παράνομα μετανάστες

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, έπειτα από καταδίωξη, 30χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, Συμμορία, Αντίσταση, Απείθεια και Διακεκριμένη φθορά.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (κόμβος Ωραιοκάστρου), αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος αρχικά ακινητοποίησε το όχημα αλλά κατά την προσέγγιση των αστυνομικών έθεσε αυτό σε κίνηση και τράπηκε σε φυγή, προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα του 30χρονου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε, στην περιοχή της Νικόπολης, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δέκα αλλοδαπών που επέβαιναν στο όχημα και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.