, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στη Θέρμη

Τακτική εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 7 Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο 1ο νηπιαγωγείο, στη Θέρμη. Διαβάστε την ανακοίνωση:

΄΄Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες. Συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.
Ένα μεγάλο ποσοστό, πάνω από το 50% των αναγκών καλύπτεται από το φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον. Η κάλυψη των αναγκών από συγγενείς και φίλους όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στους αιμοδότες όσο και στην αιμοδοσία. Οι συγγενείς βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και συχνά είναι σωματικά εξαντλημένοι από τις φροντίδες για τον ασθενή τους, επομένως δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για να δώσουν αίμα.
Ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι η προσφορά των συγγενών και των φίλων θα επαρκέσει για την κάλυψη της ανάγκης. Ο καθένας γνωρίζει ότι υπάρχουν άτομα τα οποία την ώρα της ανάγκης δεν έχουν συγγενείς, ούτε φίλους. Αφιερώνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο μας, ίσως σώσουμε τη ζωή ενός συνδημότη, φίλου ή συγγενή μας. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης. Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ΄΄.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.