, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εικαστικές δημιουργίες επιβράβευσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Τις δικές τους πασχαλινές κάρτες δημιούργησαν οι λιλιπούτειοι ζωγράφοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νεαροί δημότες, στην πλειοψηφία τους μαθητές στο  τμήμα  εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου, έβαλαν τις δικές τους πινελιές και μέσα από τη δική τους ματιά ζωγράφισαν το Πάσχα.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη πρωτοβουλία που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και παλιότερα στον πρώην δήμο Πανοράματος για τις ευχετήριες κάρτες που αποστέλλει ο δήμος.

Με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη και τον δήμο να επιβραβεύει τους νεαρούς καλλιτέχνες, επιλέγοντας τις οκτώ καλύτερες δημιουργίες ως Πασχαλινές κάρτες, ενώ οι ζωγραφιές κοσμούν το εξώφυλλο του δημοτικού περιοδικού «Έχουμε Νέα», που κυκλοφορεί.

Οι νεαροί ζωγράφοι συμμετέχουν στο τμήμα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ φέτος για πρώτη φορά στον πασχαλινό διαγωνισμό συμμετείχε και η ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου.

Οι νέοι δημιουργοί ετοίμασαν τις πασχαλινές δημιουργίες τους με μεγάλο μεράκι και ιδιαίτερη όρεξη, ενώ στη συνέχεια ειδική καλλιτεχνική επιτροπή επέλεξε τις οκτώ καλύτερες από αυτές.

Οι φετινοί νικητές ήταν οι εξής:

Από το Φίλυρο η Δανάη Ράπτη (10 ετών), από την Πυλαία οι Γιώργος Τιμοθέου (9 ετών), Ραφαέλα Θέμελη (13 ετών) και Αθανασία Μίγδου (12 ετών), από το Πανόραμα οι Ευαγγελία Κοντοτάσιου (9 ετών), Μαριλένα Παπαδοπούλου (9 ετών) και Ελένη Μαδούρου (15 ετών) και από τη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου η Ρεβέκκα Βαμβακά (7 ετών).

Πολλά μπράβο σε όλους, που συμμετείχαν σε μια πανέμορφη πρωτοβουλία και που σε δύσκολες εποχές μάς συγκινούν, μάς συναρπάζουν και μάς γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.