, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΚΘ: Απορρίφτηκε από το δικαστήριο η αίτηση του ΠΑΜΕ να μπλοκάρει τη συμμετοχή 13 αντιπροσώπων

Απορρίφτηκε το αίτημα της παράταξης του ΠΑΜΕ να μην συμμετάσχουν συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες. Οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ  υποστήριξαν ότι οι κατάλογοι με τους εκλογικούς αντιπροσώπους ως προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι νοθευμένοι. Το Mονομελές Πρωτοδικείο, όπου χθες κατατέθηκε αίτηση προσωρινής διαταγής αποφάσισε το μεσημέρι να μην κάνει δεκτό το αίτημα για να ληφθούν προσωρινά μέτρα.
Ήδη το ΠΑΜΕ έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, μετά και τη χθεσινή «σύλληψη» αστυνομικού στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ «προωθεί διαδικασίες νόθευσης στα συνέδρια του Εργατικών κέντρων», όπως αναφέρεται. Σήμερα το πρωί με αίτηση στο Πρωτοδικείο ζήτησε να μην συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους 13 αντιπρόσωποι, θεωρώντας πως δεν εκλέχθηκαν με τις νόμιμες διαδικασίες.
Το δικαστήριο ύστερα από συνεδρίαση κατέληξε ότι δεν πρέπει να απαγορευτεί προσωρινά η συμμετοχή των συγκεκριμένων αντιπροσώπων στις εργασίες του συνεδρίου.
Κ. Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.