, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις από την ΑΡΣΙΣ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε Σχολικές Μονάδες της Θεσσαλονίκης

Το 2006 η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης ορίστηκε επίσημα από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως φορέας μετάφρασης στα ελληνικά, αναπαραγωγής και διάχυσης της μεθοδολογίας εκπαίδευσης εκπαιδευτών COMPASS και διοργανώνει σχετικά σεμινάρια και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς” με τίτλο «In4Child», το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων θα οργανώσει και φέτος εκπαιδευτικές παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχολικές μονάδες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2018 -2019.
Oι παρεμβάσεις απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, είναι βιωματικές και οργανώνονται με βάση την μεθοδολογία των εγχειριδίων Compassκαι Compasito, επίσημων εγχειριδίων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα με παιδιά και νέους. Μέσα από μια ευρεία θεματολογία, οι δραστηριότητες βοηθούν τους νέους και τα παιδιά να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να αγωνιστούν για την υπεράσπισή τους.
Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Υποστήριξης Νέων που λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 10:00 – 20:00 και την Παρασκευή 10:00 – 19:00.
Το έργο “Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς”με τίτλο «In4Child» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG IPA CBC«Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των συμμετεχουσών χωρών. Υλοποιείται από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, την Ανώτατη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου St. KlimentOhridski, UKLO, τον Όμιλο Ουνέσκο Σερρών και τη Lifestart – GrowingAndLearningtogether.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Παρεμβάσεων: κα Βασιλική Βατάλη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 228850 & 2311 243058
Ε-mail: [email protected]
Facebook page:@ΥouthSupportCenter
Site:www.arsis.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.