, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Υπόθεση «πειρατείας», μέσω παράνομης παροχής περιεχόμενου συνδρομητικών καναλιών, εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας σε σύλληψη ενός ατόμου, αλλά και στον σχηματισμό δικογραφίας κατά ακόμη έξι.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ελληνικής υπηκοότητας, διέθετε παράνομα προς τρίτους, έναντι αμοιβής, το περιεχόμενο προστατευόμενων συνδρομητικών καναλιών, με χρήση τεχνολογίας IPTV.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ψηφιακοί δέκτες, τεχνολογίας IPTV και δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ, από τους οποίους ο ένας εξωτερικός και κάρτα SIM.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, επίσης Έλληνες, οι οποίοι είτε παραχωρούσαν στον συλληφθέντα προς διαμοιρασμό τις νόμιμες συνδρομές υπηρεσιών (κάρτες) που κατείχαν, είτε εισέπρατταν έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.