, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επεισόδια, χημικά και τραυματισμοί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (Video)

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές, λιπόθυμες ηλικιωμένες από τα χημικά και άτομα με έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια τα επεισόδια πήραν έκταση. Οι άντρες της αστυνομίας άρχισαν να κάνουν –περιορισμένη αρχικά, αλλά στη συνέχεια όλο και εκτενέστερη– χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί ταραχή.

Εντύπωση προκαλεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος έδωσε εντολή να γίνει τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών, αφού η ομάδα των διαδηλωτών που στράφηκε εναντίον των ΜΑΤ ήταν πολύ μικρή και θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί με πολύ πιο απλούς τρόπους.

Η  ομάδα των κουκουλοφόρων που επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πέταξε προς τα ΜΑΤ  μπογιές και μπουκάλια με νερό.  Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλομπ, αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα ΜΑΤ στα σκαλάκια της Βουλής έφαγαν πολύ ξύλο, αφού τους επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι με γκλοπ και λοστάρια. Υποστηρίζουν ακόμη ότι κάποιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περίπου 60.000 άτομα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ακόμα ότι πέρασαν 326 λεωφορεία από τα διόδια Αφιδνών, 71 από Ελευσίνα και 2 έφτασαν από την Κρήτη.

https://www.facebook.com/taifer/videos/2222302028033596/

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.