, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 17 χρόνια για ηλικιωμένο που πυροβόλησε τον γείτονά του

«Καμπάνα» 17 χρόνων κάθειρξης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε ηλικιωμένο, επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γείτονά του για ένα οικόπεδο. Ο ηλικιωμένος παρ’ ότι εμφανίστηκε μετανοιωμένος στην απολογία του, το δικαστήριο τον τιμώρησε αυστηρά για την κατάληξη των επί χρόνια αντιπαραθέσεών τους.
Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη τον περασμένο Μάρτιο στη Μαγνησία Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος 74χρονος συνελήφθη επειδή είχε πυροβολήσει τον γείτονά του ύστερα από έντονη αντιπαράθεση που είχαν για τα οικόπεδά τους που γειτνίαζαν. Ο 70χρονος τραυματίστηκε στο χέρι και διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Οι διαφορές των δύο ήταν χρόνιες, όπως ανέφεραν οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους στο Κακουργιοδικείο. Μάλιστα κατατέθηκαν στο δικαστήριο καταγγελίες που είχαν γίνει μέχρι και στην πολεοδομία για παραβάσεις. Στις 7 Μαρτίου ο 74χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και δεν δίστασε να πυροβολήσει τον γείτονά του. «Μετάνιωσα, αλλά δεν ήθελα να τον σκοτώσω», είπε στην απολογία του στο δικαστήριο.
Το θύμα από την άλλη βεβαίωσε πως ο κατηγορούμενος «ήθελε να μου κάνει μεγάλη ζημιά», όπως ακριβώς είπε στην κατάθεσή του. Ο 74χρονος μετά την καταδικαστική απόφαση παρέμεινε στη φυλακή, καθώς είχε ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύλληψή του και άσκησε έφεση.
K. K.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.