, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κινητή Τηλεφωνία: Υπό συζήτηση οι μειώσεις τιμών στα data

Διατεθειμένοι να συζητήσουν για την μείωση των τιμών στα δεδομένα(data) εμφανίστηκαν χθες οι τρεις CEOs του ομίλου ΟΤΕ, της Vodafone Eλλάς και της Wind σε συνέχεια των προχθεσινών δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάγκη μείωσης του κόστους στα data.
Tην ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση της φορολογίας, στο μέλλον, γεγονός που απασχολεί πολύ τις παραπάνω εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
«Πράγματι οι φόροι είναι υψηλοί, αλλά αυτό ισχύει καθολικά και σε άλλους κλάδους. Πάντως, όσο βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση και δημιουργείται δημοσιονομικό μαξιλάρι, θα αποκλιμακώνουμε και τους φόρους. Είναι κάτι που το κατανοούμε και το εξετάζουμε, αν και οι όποιες ανακοινώσεις γίνονται πάντα από το αρμόδιο υπουργείο», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης από το βήμα του 21ου συνεδρίου της Infocom στο πλαίσιο της συζήτησης χθες το απόγευμα με τον κ. Mιχάλη Τσαμάζ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύβουλο του ομίλου ΟΤΕ, τον κ. Χάρη Μπρουμίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδος και τον κ. Νάσο Ζαρκαλή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind.
Ο υπουργός ανέφερε ότι οι τιμές στα δεδομένα, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται ψηλά στη συνολική ευρωπαϊκή κατάταξη, πρέπει να πέσουν γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, πρόσβασης, και επιτάχυνσης της πορείας της χώρας.
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.