, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρήτη: Εγκλωβίστηκαν λόγω ακραίων καιρικών – Ανέβηκαν σε ταράτσα για να σωθούν

Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στο Λασίθι, καθώς εγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα, εξαιτίας της σφοδρής βροχής, καθώς η κακοκαιρία πλήττει για μία ακόμη φορά την Κρήτη.
Στην περιοχή της Παχιάς Αμμου Λασιθίου άνθρωποι ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει πλέον επικίνδυνα περιμετρικά της οικίας, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή», δήλωσε στην ιστοσελίδα neakriti ο Περιφερειακός Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκης.
Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει πολίτες. Νωρίτερα, το ίδιο έγινε σε άλλα δύο σπίτια. Η μία αφορούσε και πάλι τέσσερα άτομα, που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους και τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, ενώ κινδύνευσε και ένας ηλικιωμένος που επίσης είχε εγκλωβιστεί, αλλά ευτυχώς και η δική του περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

#Tags: Κρήτη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.