, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Λεμπιδάκης: Δεν αισθάνομαι μίσος για τους απαγωγείς μου, τους λυπάμαι

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, ο κ. Λεμπιδάκης, μετά την πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον των δικαστών δήλωσε:
«Δε νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, παρά μόνο λύπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς θα αναγκαστούν τώρα να βρεθούν στη φυλακή. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας και θα πράξει το καθήκον της».
Νωρίτερα, ο κ. Λεμπιδάκης περιέγραψε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του.
Ο 54χρονος επιχειρηματίας, στη θέα των 12 κατηγορουμένων, φαίνεται πως με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τους χαιρέτησε, ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τί συνέβη στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.
Δείτε το βίντεο:

Η κατάθεση του Μ. Λεμπιδάκη
Με την κατάθεση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η δίκη των 12 κατηγορουμένων για την υπόθεση απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, στην κατάθεσή, του περιέγραψε πώς βίωσε τις 186 ημέρες της κράτησής του, δίνοντας στους δικαστές στοιχεία και λεπτομέρειες για το τί συνέβη από την ημέρα της απαγωγής του, μέχρι και τη στιγμή της απελευθέρωσής του.
Μίλησε για τις συνθήκες κράτησής του για τα προβλήματα που αντιμετώπισε, αλλά και για τη συμπεριφορά των απαγωγέων του και αυτών που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του. Η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε με ήρεμη ψυχική διάθεση και χωρίς εντάσεις.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι ,με τους οποίους ο επιχειρηματίας βρέθηκε για πρώτη φορά κοντά, μετά την απελευθέρωσή του.
Οκτώ από αυτούς έχουν κριθεί μετά τις απολογίες τους προσωρινά κρατούμενοι και τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία στις 3 μετά το μεσημέρι.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.