, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο επιχειρηματίας που κάνει τα σπίτια… "έξυπνα", επενδύει στην ενέργεια και την αγορά της Θεσσαλονίκης

του Βαγγέλη Στολάκη
Περισσότερα από 2.000 σπίτια έγιναν «έξυπνα» στην Ελλάδα σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών και εκατοντάδες επιχειρήσεις εμπιστεύτηκαν την ενεργειακή τους διαχείριση σε συγκεκριμένη εταιρία ενέργειας σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Watt+Volt, Τάσος Παπαναγιώτου.
Ο ίδιος δήλωσε πως επιθυμεί η εταιρία του να γίνει η νούμερο ένα στο… internet of energy (κατά το internet of things) και όπως είπε χαρακτηριστικά στόχος μας είναι να γίνουμε «Ευαγγελιστές της ενέργειας».
Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς να ελέγχετε από το… smartphone ή το tablet σας τα φώτα, το νερό, τα παράθυρα, τον θερμοσίφωνα κ.α. του σπιτιού σας δεν έχετε από το να δοκιμάσετε την υπηρεσία Smart Watt.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα περίπου 40.000 καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας εμπιστεύονται την συγκεκριμένη εταιρία, ενώ στόχος είναι μέχρι το 2022 να φτάσουν τους 500.000 καταναλωτές. Σημειώνεται πως σήμερα από τους 7,5 εκατομμύρια μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος που υπάρχουν στη χώρα οι ιδιώτες πάροχοι (δέκα στον αριθμό) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 200.000 καταναλωτές. Σε ό,τι αφορά την εταιρία Watt+Volt υπολογίζεται ότι κάθε μήνα οι πελάτες της αυξάνονται κατά 4.000.
Η επίσημη πρώτη για τον Έλληνα επιχειρηματία και εκπρόσωπο του «ομίλου Παπαναγιώτου» (οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται παράλληλα και με το real estate) έγινε σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματος στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα το κέντρο. Σε βάθος τριετίας υπολογίζεται να ανοίξουν άλλα 100 καταστήματα (10 εταιρικά και περίπου 90 franchise) τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας εάν υπολογίσει κανείς πως σε κάθε κατάστημα εργάζονται 3 με 4 υπάλληλοι.
Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας «οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα παροχών σε τιμές χαμηλότερες κατά 17- 23%». Στα πλεονεκτήματα υπολογίζεται επίσης το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος έρχονται σε μηνιαία βάση και ο εκκαθαριστικός κάθε τέσσερις μήνες. Η χρέωση του ρεύματος μπορεί να ανέλθει σε 0,077 ευρώ/ κιλοβατώρα σε περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού (πρόγραμμα “Συνέπεια” ).
«Ο κόσμος είναι διστακτικός. Προτιμά να έρχεται στο κατάστημα για να μας γνωρίσει από κοντά» αναφέρει ο κ. Παπαναγιώτου, ο οποίος στα πλεονεκτήματα της εταιρίας του αναφέρει ότι υπάρχει καλή εξυπηρέτηση, έξτρα υπηρεσίες, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια και άνεση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.