, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πάλι με φανάρια ο κόμβος της Νικήτης

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα «φύγουν» τα φανάρια από τη διασταύρωση της Νικήτης, καθώς ο σχεδιασμός  για τη δημιουργία τεσσάρων κυκλικών κόμβων που πρόκειται να αποφορτίσουν το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού στο οδικό δίκτυο προς το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Οι τέσσερις κόμβοι που σύμφωνα με το σχεδιασμό αναμένεται να κατασκευαστούν  πριν τα φανάρια της Νικήτης και μετά τη Νικήτη, προς Μαρμαρά και Βουρβουρού, έχουν ανατεθεί στο δήμο Σιθωνίας μετά από σχετικό αίτημα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησε η υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης της ΠΚΜ και του δήμου Σιθωνίας κόστους 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η έγκριση των μελετών του έργου από την ΠΚΜ ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.  Στη συνέχεια πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο και με την ανάληψη του αναδόχου να αρχίσουν εργασίες.

Ο σχεδιασμός για τους τέσσερις κυκλικούς κόμβους προβλέπει:

  • Κυκλικό Κόμβο στην αρχή της εισόδου της Νικήτης, όπου υπάρχει και ο παλιός επαρχιακός
  • Κυκλικό κόμβο στα φανάρια Νικήτης
  • Κυκλικό κόμβο μετά τα φανάρια κάτω από το γήπεδο Νικήτης
  • Ένας οβάλ κόμβος –διπλός– στην περιοχή Μασούτη

Η σύμβαση ανάμεσα στο δήμο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επικαιροποιήθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο το προηγούμενο διάστημα και είναι έτοιμη να υλοποιηθεί. Ωστόσο, σε αντίθεση με όσα δήλωνε πέρυσι ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος ότι «το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019», κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να συμβεί.  Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι κόμβοι είναι πιθανό να μην έχουν κατασκευαστεί ούτε μέχρι το καλοκαίρι του 2020 αν προκύψουν ενστάσεις στην πορεία της δημοπράτησης.

Κατά συνέπεια, φέτος θα είναι ακόμη ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας για τους κατοίκους της περιοχής και τους τουρίστες, οι οποίοι πρέπει και φέτος να οπλιστούν με υπομονή για να ανεχτούν το πιθανό μποτιλιάρισμα που θα υπάρχει τα Σαββατοκύριακα στα φανάρια της Νικήτης.

Δ.Κ.

Από την έντυπη έκδοση

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.